Odbor direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) AD Nikšić donio je odluku o odobravanju popusta na račune za struju domaćinstvima u Pljevljima.

Iz te kompanije su pojasnili da odobreni popust iznosi 20 odsto na vrijednost obračunate aktivne energije, bez obzira na visinu duga za utrošenu električnu energiju na kraju obračunskog perioda.

“Popust će se na računima obračunavati tokom sezone grijanja, odnosno za januar, februar i mart tekuće godine”, kazali su.

Oni su naglasili da popust za potrošače sa teritorije opštine Pljevlja predstavlja dodatni popust na aktuelne popuste: za domaćinstva, članove Zlatnog tima, koja mjesečno troše ispod 500 KWh popust od 1. januara do 31. decembra 2024. godine iznosi 18 odsto na vrijednost obračunate aktivne energije i mrežnih usluga.

“Za iste stavke i količinu potrošene energije, za potrošače koji redovno plaćaju, ali nisu članovi Zlatnog tima, popust iznosi 10,5 odsto, dok za sve redovne platiše iz kategorije domaćinstva, koji troše preko 500 KWh mjesečno ovaj popust iznosi 5,5 odsto i obračunava se do 31. marta tekuće godine”, dodali su.

Oni su podsjetili da su i prethodne godine, za tri prva tri mjeseca, kako kažu, Elektroprivreda odoborila domaćinstvima u Pljevljima popuste, u cilju, kako su naveli ,stimulisanja korišćenja električne energije umjesto sopstvenih ložišta i smanjenja aerozagađenja u ukupnom iznosu od 134.857,89 eura.

“Popuste od 50 odsto (januar) i 20 odsto (februar i mart) ostvarivalo je mjesečno oko 15.000 potrošača”, zaključili su.