FZD je isplatio 17,2 miliona eura garantovanih depozita deponentima IBD banke u stečaju ili 77 odsto ukupne obaveze. Iz FZD -a su saopštili da se pojavio problem koji se odnosi na identifikaciju deponenata od kojih je veliki broj promijenio lična dokumenta o čemu nije obavijestio Atlas banku u koju je početkom aprila uveden stečaj.
Fond za zaštitu depozita (FZD) do devetog maja isplatio je 47,6 miliona eura garantovanih depozita za 5.975 deponenata Atlas banke u stečaju, što je nešto više od polovine (53 odsto) ukupne sume koja treba da se isplati.
Iz FZD -a su juče saopštili da se pojavio problem koji se odnosi na identifikaciju deponenata od kojih je veliki broj promijenio lična dokumenta o čemu nije obavijestio Atlas banku u koju je početkom aprila uveden stečaj.
“Obavještavamo deponente Atlas banke u stečaju da, ako su svoja identifikaciona dokumenta promijenili prije uvođenja ili u toku stečaja, da prilikom dolaska u banku moraju prezentirati važeći i stari identifikacioni dokument kako bi mogli biti isplaćeni. Ako deponenti nemaju stari identifikacioni dokument, potrebno je da se obrate stečajnom upravniku Atlas banke u stečaju, kako bi dobili potvrdu da se radi o istom deponentu koji ima depozit u toj banci i sa takvom potvrdom mogu preuzeti garantovani depozit”, saopšteno je iz FZD -a.
Dvije banke u stečaju su u vlasništvu biznismena sa Interpolove potjernice Duška Kneževića.