Pred vama je dnevni horoskop za 16. novembar.

Ovan

Ovoga dana ćete biti Ovan na misiji. Ako imate važnu vijest koju želite da objavite, uradite to. Međutim,  budite spremni i da možda vaš saveznik ipak neće stati na vašu stranu. Ali ako se to i dogodi, nemojte gubiti vrijeme na rasprave i uzmite stvar u svoje ruke.

Bik

Ništa vas ne sprečava da jasno kažete šta mislite. Prema horoskopu, vaši razgovori će sigurno biti veoma zanimljivi, ali ako vidite da bi stvari mogli da se zakomplikuju smirite tenziju na vreme. Čak i ako su nećiji stavovi i razmišljanje očigledno pogrešni, držite jezik za zubima. Nema potrebe da izgubite prijatelja zbog nečeg na šta ionako ne možete da utičete.

Blizanci

Neprijatan razgovor sa nekim do koga vam je stalo je danas neizbežan. Možda ćete uočiti da vaša simpatija nije prava osoba za vas ili se prosto ne poklapati. Međutim, bolje sprečiti nego lečiti. Pre nego što započnete bilo kakve duboke razgovore, uverite se da ste smireni kako ne bi došlo do nepotrebne drame.

Rak

Vaši odnosi sa ljudima će imati prioritet nad svim ostalim danas, ali budite spremni i na to da ljudi nisu uvek spremni da saslušaju vaše probleme. Pa čak ni vaš partner. Ako želite da vaš odnos sa partnerom dovedete u normalu, najbolje bi bilo da pronađete zajednički jezik umesto što se držite bolne tačke.

Lav

Iako uvek vidite stvari na pravi način, to ne znači i da treba uvek da zauzmete kritički stav. Razmislite pre nego što progovorite i uvredite nekoga. Nekada su tuđa osećanja važnija od vašeg mišljenja. Čak i reči istine mogu naterati osobu da odustane od procesa u kom se trenutno nalazi. Da li je zaista vredno toga?

Devica

Nekad se reči ne poklapaju sa delima ljudi, ali to ne bi trebalo da vas čudi. Ako vidite da se neko sumnjivo ponaša, stvorite siguran prostor u kojima oboje možete da izrazite svoja osećanja. Izbegavajte pitanja sa da ili ne, već tražite da vam objasne svoja osećanja i postupke.

Vaga

Vage će biti spremne da grade mostove, ali će neko drugi kvariti njihove planove. Tamo gde očekujete mir i razumevanje, naići ćete na sitničave svađe. Nemojte se uplitati u drame, ali ne prihvatajte ničije maltretiranje. Takođe, pobrinite se da ni ne dajete nikakav povod za to.

Škorpija

Ukoliko vam se jave neprijatna osećanja, nemojte ih odbacivati. Jake emocije bi vas mogle iznenaditi Škorpije. Budite oprezni kako nenamerno ne biste ispali podmukli ili pasivno-agresivni. Sarkazam jeste veoma inteligentan odbrambeni mehanizam, ali on nikada ne poboljšava komunikaciju.

Strelac

Danas se sklonite sa strane i pokušajte da ne budete uvučeni u besmislenu ideološku bitku. Neko je možda malo zahtevan u vašem okruženju, ali vi za to nemate strpljenja. Međutim, nemojte da uradite nešto zbog čega će vam sutra biti žao. Naročito u javnosti. Ovo bi vam sve moglo doneti negativnu energiju, a to vam zaista nije potrebno.

Jarac

Mesec je u vašem znaku, a to bi moglo da utiče na vašu pažnju. Iako ste uvek svesvni važnosti posla i radnog zadatka, danas biste mogli biti rastrzani između druženja sa prijateljima i završavanja obaveza. Pokušajte da posao zavšrite što pre, a onda se posvetite društvu.

Vodolija

Da li je uvek neophodno da kažete to što mislite ili nekad mišljenje možete zadržati i za sebe. Kvadrat Meseca i Venere bi mogao inspirisati neki žestok iskren komentar, koji će istovremeno biti i uvredljiv. Iako će možda vama biti lakše, kako će se druga osoba osećati?

Ribe

Ribe danas svakako neće ostati bez živopisnih mišljenja ili reči. Ipak, nemojte govoriti prvo što vam padne na pamet. Zadržavanje misli za sebe bi mogao biti nemoguć zadatak za vas. Ipak, iskoristite snagu volje kako biste spasili odnose sa dragocenim ljudima.