CEDISViše djelova grada bez struje

Korisnici elektrodistributivnog sistema su u decembru prošle godine preuzeli ukupno 267,17 miliona kilovat sati (kWh) električne energije, što je oko 30 odsto više u odnosu na novembar.
Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) saopšteno je da je najviše električne energije, ili gotovo 42 odsto, distribuirano korisnicima na području Podgorice, Danilovgrada i Cetinja, navodi Mina biznis.
“Prethodnog mjeseca je očitano ukupno 357,87 hiljada mjernih mjesta ili 91 odsto od ukupnog broja. Procenat očitanosti na mjernim mjestima koja su opremljena novim, elektronskim brojilima je 98,2 odsto”, rekli su iz Cedis-a.
Ekipe Sektora za održavanje su u decembru 1,52 hiljade puta intervenisale na terenu. Vrijednost radova na održavanju elektro-energetskih objekata iznosila je oko 522 hiljade eura.
“Tokom decembra sprovođene su aktivnosti na realizaciji devet investicionih projekata ukupne vrijednosti od oko 1,19 miliona EUR, od kojih je najviše sredstava izdvojeno za investicije u sekundarnu mrežu na području ulcinjske opštine”, navodi se u saopštenju.
Iz Cedis-a su precizirali da je u toku realizacija projekta vrijednog 143 hiljade eura, koji podrazumijeva rekonstrukciju devet trafostanica 10/0,4kV na području Ulcinja, Bara i Budve.
“Na području Nikšića u ulici Boška Jankovića, u toku je i izgradnja trafostanice naponskog nivoa 10/0,4kV, čija je vrijednost oko 70 hiljada eura. Takođe i na području Ulcinja je u toku izgradnja trafostanice 10/0,4kV Pistula3, za koju je izdvojeno oko 73 hiljade eura”, kazali su iz Cedis-a.
Tokom decembra završeni su i, kako se dodaje, radovi na osam investicionih projekata ukupne vrijednosti oko 364 hiljade eura.
“Prethodnog mjeseca na području Crne Gore je ugrađeno 5,98 hiljada novih, elektronskih brojila. Ukupan broj mjernih mjesta u Crnoj Gori koja su opremljena elektronskim brojilima na daljinsko upravljanje je oko 296 hiljada, čime je pokriveno oko 75 odsto konzuma”, kazali su iz Cedis-a.
Na distributivnu mrežu je tokom decembra priključeno 542 nova korisnika. Osnovna djelatnost Cedis-a je distribucija električne energije, izgradnja i održavanje distributivnih objekata i mreže. Cedis distribuira električnu energiju za oko 393 hiljade korisnika na području Crne Gore.