Krivična prijava protiv Rožajca M.N. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, a protiv pet N.N. lica zbog sumnje da su prekršili Zakon o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama kao i Zakon o javnom redu i miru. To je za sada epilog incidenta koji se desio 23. maja u Rožajama na fudbalskoj utakmici između FK Ibar i FK Nikšić.
“Službenici policije su odradili svoj dio posla nakon incidenta na fudbalskoj utakmici u Rožajama, kad je 50-ak navijača ušlo na teren, i napalo igrače i stručni štab OFK Nikšić. Tom prilikom je privedeno 15 lica za koja se sumnja da su ušli na teren, a krivična prijava je podnijeta protiv M.N. koji je inače trener u FK Ibar. Protiv ostalih lica su podnesene prekršajne prijave, zbog kojih su im određene odgovarajuće kazne”, kazao je izvor “Dana” iz Višeg tužilaštva u Bijelom Polju pod čijom je ingerencijom i Osnovno tužilaštvo u Rožajama.

U pitanju su lica koja su nanijela lake tjelesne povrede fudbalerima iz Nikšića. Kao i za M.N. tako i ovih pet lica postupak je sproveden na osnovu Zakona o sprečavanju nasilja na sportskim priredbama”, kažu u Višem tužilaštvu.

Inače, privedeni su nakon incidenta i prekršajno odgovarali E.F. (23), E.A. (24), E.M. (23) E.M. (20), I.H. (21), E.L. (29), D.K. (23), A.R.Š. (18), A.M. (18), E.Š. (19), H.M. (25), Dž.M. (19) i I.M. (18) zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama.

“Službenici Odjeljenja bezbjednosti Rožaje preduzeli su mjere i radnje iz svoje nadležnosti i podnijeli krivičnu prijavu protiv jednog lica zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti i prekršajne prijave protiv 13 lica zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama i Zakona o javnom redu i miru”, saopštili su ranije iz policije.

Tokom utakmice došlo je do narušavanja javnog reda i mira, a navijači FK Ibar, tzv. “gazije”, na teren su ubacili više pirotehničkih sredstava koja su prouzrokovala stvaranje tzv. dimne zavjese. Nakon toga preskočili su zaštitnu ogradu i fizički napali neke od igrača FK Nikšić kojima je nakon događaja ukazana ljekarska pomoć. Konstatovano je da je pet igrača zadobilo lake tjelesne povrede.

Policijski službenici su, kako navode, spriječili dalji fizički sukob i veći incident.

Izvor: RTNK