Članovi KUD-a Bihor osvojili su treće mjesto na 22. dječijem Festivalu folklora “Rainbow of Priština” koji je održan 1. i 2. juna u Prištini. U konkurenciji predstavnika iz Ukrajine, Turske, Rumunije, Bugarske, Crne Gore, Makedonije, Albanije i Kosova, ansambl KUD-a Bihor je ostvario značajan uspjeh.

Prvog dana festivala nastupilo je 16 ansambala, dok je druge večeri nastupilo njih 12. Učesnike festivala pozdravio je gradonačelnik Prištine, Preparim Rama, koji je za predstavnike društava upriličio prijem u svojoj rezidenciji. Tročlani žiri, u sastavu etnokoreologa Dilavera Krueziua te koreografa Lindite Hajdari i Altine Binaku, imao je težak zadatak odabrati najbolje ansamble. Prema mišljenju žirija, prvo mjesto osvojili su članovi “KUFAD-a” iz Kušadasija (Turska), drugo mjesto pripalo je ansamblu “Druzba” iz Ukrajine, dok su treće mjesto zauzeli članovi KUD-a Bihor.

“Ovo je bilo naše prvo gostovanje na ovom tradicionalnom festivalu, gdje smo oduševili prisutne koji su brojili preko 5000 ljudi. Treće mjesto je veliki uspjeh za naš ansambl, posebno jer smo se takmičili protiv poluprofesionalnih dječijih ansambala iz Turske i Ukrajine,” saopštili su iz KUD-a Bihor.

Predsjednik žirija, gospodin Dilaver Krueziu, i direktorica festivala, Lindita Cervadiku-Dibra, pohvalili su nastup djece iz KUD-a Bihor, ističući njihov potencijal za buduće uspjehe.

Tokom trodnevnog boravka u Prištini, članovi KUD-a Bihor bili su srdačno primljeni od strane organizatora i osoblja hotela “SARA”. Njihovo putovanje na Kosovo sponzorisao je gospodin Fazlija Fako Ličina, koji je zajedno sa ekipom proslavio osvojenu nagradu.

Predsjednik KUD-a, Sinan Tiganj, zahvalio se svima na podršci i najavio brojne obaveze u narednom periodu, uključujući postavljanje novih koreografija, nastup na Festivalu u Sarajevu 21. i 22. juna, te gostovanja u Hrvatskoj i Vojvodini krajem juna.