Kvartet kontrabasa „Bassonegro” koji čine Veljko Belević, Aleksandra Trifunović, Slaven Turusković i Predrag Vujović, uz klavirsku saradnju Vide Belević održaće nekoliko koncerata u gradovima na sjeveru Crne Gore. Tako će nastupiti u Kolašinu, u Školi za muzičko obrazovanje u ponedjeljak 6. novembra u 12 časova, a istog dana nastupiće i u Beranama u Centru za kulturu, ali od 19 časova. U Petnjici će svirati u Centru za kulturu u utorak 7. novembra od 13 časova.
Ova mini koncertna turneja realizuje se u okviru projekta “Pjesme i igre naroda Crne Gore u izvođenju ansambla kontrabasa” podržanog od strane Ministarstva kulture i medija Crne Gore.
Projekat podrazumijeva izvođenje izbora izvornih narodnih pjesama i igara priređenih za ansambl kontrabasa. Izabrane pjesme i igre u trajanju jednog standardnog cjelovečernjeg koncerta su aranžmanski priređene za ansambl kontrabasa.
Na repertoaru koncerta će se naći kompozicije Dimitrija Golemovića, Špira Ognjenovića i Senada Gačevića koje su aranžmanski prilagođene ansamblu kontrabasa.
Izvor: Dan