Crnogorska ženska rukometna reprezentacija pobijedila je Tursku rezultatom 30:28 tokom meča održanog u gradu Rize.

Rukometašice Crne Gore su sačuvale perfektan skor u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, kolo prije kraja obezbijedile 1. mjesto u grupi 6.
Pravile su mnogo grešaka, dale znatno slabijem rivalu nadu da može do senzacije, ali su se u finišu ipak nametnule, stigle do preokreta i nova dva boda.
Crna Gora je sporo krenula, ali su Tatjana Brnović, Itana Grbić i Marina Rajčić bile najzaslužnije za tri vođstva.
Tada je sve u igri „lavica” stalo, a Turska na krilima navijača serijom 4:0 preokrenula na 7:4.
Imala je i kontru za 8:4, ali je Rajčićeva odbranila zicer Bejze Turkoglu-Šengul, nakon čega je Bojana Popović uzela tajm-aut,
Odgovor je bio pravi, jer su gošće brzo izjednačile na 8:8 četvrtim golom Dijane Mugoše, a trećim iz sedmerca (sva tri iznudila Brnovićeva).
Šansu da nastavi niz je propustila Anastasija Marsenić, koja je pri tom rezultatu promašila zicer sa igračicom više, da bi do poluvremena Crna Gora još jednom povela (13:12) preko Ivone Pavićević.
Turkinje su na veliki odmor otišle sa minimalnim vođstvom, potom dale dva gola i imale napad da odu na 18:14, ali ga nisu iskoristile.
Tek tada su izabranice Bojane Popović konačno počele da igraju kako znaju i preokrenule na 21:20, a uskoro i riješile sve dileme, jer su povele 28:23.
Izvor: RTCG