Selektor Futsal reprezentacije Crne Gore Sveto Ljesar objavio je spisak igrača koji će učestvovati na turniru glavne runde kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo.

„Sokoli“ će na turniru grupe C u borbi za plasman na završni turnir Evropskog prvenstva odmjeriti snage sa selekcijama Belgije, Hrvatske i Ukrajine.

Domaćinstvo turnira, koji se održava od osmog do 11. aprila, povjereno je Ukrajini. U prvom kolu turnira koje se igra 8. aprila, naša selekcija se sastaje sa Hrvatskom, dok će dan kasnije za protivnika imati Ukrajinu.

U posljednjem kolu, koje je na programu 11. aprila, „sokoli“ će odmjeriti snage sa Belgijom.

Direktan plasman na Evropsko prvenstvo izboriće pobjednici sedam grupa glavne runde kvalfikacija, dok će drugoplasirane i najbolja trećeplasirana selekcija igrati baraž za preostala četiri mjesta na završnom turniru.

Domaćin Evropskog prvenstva, koje se održava od 20. januara do 10. februara 2018. godine, biće Slovenija.

Na spisku selektora Ljesara nalazi se 14 igrača
Golmani: Igor Asanović (Agama), Dragoljub Despotović (Titograd)
Igrači: Marko Bajčetić, Eldin Ćorović, Milovan Drašković, Saša Gojković, Dejan Miličić (Titograd), Bojan Bajović, Aleksandar Obradović, Aleksandar Bojović, Marko Mišović (Agama), Darko Ćalasan, Mitar Kandić (Bajo Pivljanin) i Ognjen Šušić (Studentski dom).