Ivan Dumezić ovogodišnji je milioniti putnik na tivatskom aerodromu, pišu Vijesti.

Iz kompanije Aerodromi Crne Gore su saopštili da je Dumezić avionom Montenegro Airlinesa (MA) otputovao u Pariz gdje inače živi.

„Uspostavljanje novih avio-linija i rad na povećanju avio dostupnosti, rezultiralo je da jubilarnog putnika u tivatskoj vazdušnoj luci dočekamo 12 dana ranije nego prošle godine“, navodi se u saopštenju.

Izvršni direktor Aerodroma Crne Gore, Danilo Orlandić, kazao je da se veliki trud i rad isplatio.

„Posebno mi je zadovoljstvo da milionitog putnika vidim na Terminalu 2, jer da ga nijesmo izgradili, ne bismo mogli da izguramo ovu ljetnju sezonu. Prije dvije godine smo prvi put dočekali milionitog putnika i to krajem septembra. Ove godine imamo to zadovoljstvo u avgustu i to govori koliki je rast prometa putnika i aviona“, poručio je Orlandić.

On je kazao da će nastaviti istim tempom, tako da do kraja godine očekuju preko 2,6 miliona putnika na oba aerodroma.

„Takve brojke govore da su ocjene o neuspješnoj sezonu apsolutno neutemeljene“, tvrdi Orlandić.

Dumezić je bio na odmoru, a u Crnu Goru dolazi nekoliko puta godišnje.

„Baš sam se iznenadio. Posebno jer obično putujem preko aerodroma Podgorica. Često dolazim u svoju Crnu Goru, iako cio život živim u Francuskoj. Hvala Aerodromima Crne Gore i želim vam puno sreće u radu u narednom periodu“, rekao je Dumezić.

Orlandić je Dumeziću dodijelio vaučer za vikend u luksuznom rizortu Holiday Villages Montengro u Ulcinju, kojim upravlja kompanija Karisma.