U cilju podrške i pomoći poljoprivrednim proizvođačima u Crnoj Gori koji se bave proizvodnjom i plasiranjem lubenice i mladog krompira, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je raspisalo Javni poziv za dodjelu pomoći skladištenju i povlačenju sa tržišta viškova mladog krompira i lubenice crnogorskih poljoprivrednih proizvođača.

Imajući u vidu nastalu situaciju na tržištu mladog krompira i lubenice, odnosno povećane površine pod zasadima i rod iznad prosjeka za tržište Crne Gore, kao i niz obraćanja od strane proizvođača, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je utvrdilo stvarno stanje.
Razmatrajući nastale probleme Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je radi blagovremenog preduzimanja mjera za ublažavanje posljedica raspisalo Javni poziv za pomoć skladištenju i povlačenju sa tržišta viškova mladog krompira i lubenice crnogorskih poljoprivrednih proizvođača.
Privremena mjera primjenjivaće se za krompir proizveden od 1. juna do 15. avgusta 2021. godine i za lubenicu proizvedenu od 1. jula do 30. avgusta 2021.godine u iznosu 6 euro centi po kilogramu uskladištenog mladog krompira, odnoso 5 euro centi po kilogramu uskladištene lubenice.
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede ostaje trajno posvećeno unapređenju razvoja poljoprivrede, uz imperativ da našim poljoprivrednicima unesemo sigurnost u dohodak, uz kontinuirani otkup i obezbjeđivanje stabilne ponude bezbjedne hrane.