DobrodoleDobrodole
Predsjednik režijskog odbora za asfaltiranje puta Bor–Dobrodole Fejzo Šabotić, saopštio je za Dan, da je počelo prikupljanje sredstava za postavljanje asfaltnog zastora na ovoj saobraćajnici.
Šabotić kaže da se radi o putu dužine pet kilometara i da je krajnje vrijeme da se počne sa realizacijom planiranog projekta. Koji, po njegovim riječima, puno znači za mještane ova dva sela u Petnjici.
,,Do sada smo prikupili oko 50.000 eura za asfatiranje puta Bor- Dobrodole. U susret nam je izašla lokalna uprava, kao i naši ljudi koji žive u inostranstvu. Tu su i prilozi građana. Međutim, da bi ovaj posao doveli do kraja neophodno je obezbijediti oko 300.000 eura. Zato je potrebno da uložimo dodatne napore u cilju obezbjeđivanja neophodnih srerdstava kako bi i naše selo konačno dobilo asfalt. Nadam da će naša akcija naići na puno razumijevanje naše brojne dijaspore”, kazao je Šabotić i u ime seljana zahvalio svima koji su dosad uputili donacije kao i onima koji će tek dati prilog za relizaciju ovog važnog projekta za mješatne Dobrodole.
Iz lokane uprave su naglasili da će Opština uvijek podržavati ovakve i slične akcije. Naglasili su da se radi o dobroj inicijativi mještana i izrazili nadu da će ona naići na pozitivan odgovor dijaspore. Naravno, lokalna uprava će, kako su saopštili, sa svoje strane pomoći da se inicijativa mještana Dobrodole što prije realizuje.