Promet robe u trgovini na malo u četvrtom kvartalu prošle godine u odnosu na isti period 2022, veći je 6,8 odsto u tekućim i 2,5 odsto u stalnim cijenama, pokazuju podaci Monstata.

Promet robe u trgovini na malo u četvrtom kvartalu prošle godine u odnosu na treći kvartal manji je 21 odsto u tekućim i 20,8 odsto u stalnim cijenama.

Statističari su izračunali da je promet u trgovini na malo motornim gorivima u četvrtom kvartalu prošle godine u odnosu na četvrti kvartal 2022. godine manji 6,1 odsto, dok je u odnosu na treći kvartal prošle godine promet manji 27,2 odsto.

“Promet u trgovini na malo prehranom u četvrtom kvartalu prošle godine u odnosu na četvrti kvartal 2022. godine veći je 4,2 odsto, dok je u odnosu na treći prošlogodišnji kvartal promet manji 27,9 odsto”, navodi se u saopštenju.

Promet u trgovini na malo farmaceutskim i kozmetičkim proizvodima je u četvrtom kvartalu prošle godine veći 13,8 odsto u odnosu na četvrti kvartal 2022. godine, dok je 3,2 odsto manji u odnosu na treći kvartal prošle godine.

Promet u trgovini na malo ostalim neprehrambenim proizvodima je u četvrtom kvartalu prošle godine veći 10,6 odsto u odnosu na četvrti kvartal 2022. godine, dok je u odnosu na treći kvartal prošle godine promet manji 15 odsto.

Izvor: MINA