Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti Sjever, Odjeljenja bezbjednosti Rožaje, su na magistralnom putnom pravcu Berane – Rožaje 7. februara zaustavili i kontrolisali vozilo marke VW Polo podgoričkih registarskih oznaka i vozača koji je upravljao vozilom – R.D. (33) iz Podgorice, saopštili su iz Uprave policije.

Pregledom vozila pronađen je ruksak u kojem se nalazilo 11 pvc pakovanja sa sadržajem praškaste materije svijetlo braon boje za koju se sumnja da je opojna droga heroin, kao i smjesa za miješanje sa ovom materijom, ukupne mase 6,5 kilograma.
Sa događajem je upoznat tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju koji je naložio da se ovo liši slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, te mu je nakon toga određeno i zadržavanje. Tužilac je naložio i da se sprovedu potrebna vještačenja oduzete materije.
Službenici Regionalnog centra bezbjednosti Sjever su u koordinaciji sa Odsjekom za borbu protiv droga i krijumčarenja, protiv ovog lica podnijeli krivičnu prijavu.
Pripadnici RCB „Sjever“ i Sektora za borbu protiv kriminala će nastaviti rad i primjenu operativno-taktičkih i tehničkih mjera i radnji na ovom predmetu.