NVO Klaster

Ministarstvo finansija i socijalnog staranja uplatiće oko 120 hiljada eura pomoći prevoznicima koji su protestovali ulicama Podgorice u decembru i koji su najavili da će to ponovo učiniti, ukoliko im se ne ispune zahtjevi.

Predstavnik NVO Klaster prevoza Crne Gore Davor Dokić je tu informaciju potvrdio Danu, koji se u ponedjeljak sastao sa ministrom finansija Milojkom Spajićem.

„Finansijska pomoć od Ministarstva kapitalnih investicija u iznosu od 330 hiljada eura bila je nedovoljna za isplatu druge rate pomoći prevoznicima, jer treba oko 430 ili 440 hiljada eura. Na sastanku nam je Spajić rekao da će nedostajuća sredstva od oko 120 hiljada euraobezbijediti Ministarstvo finansija“ , kazao je Dokić.
Što se preostale rate tiče, kako je kazao, prevoznici će morati da sačekaju ishod političke krize.
„Čekamo Skupštinu da vidimo šta će biti. Ako se izglasa nova vlada, pregovaraćemo sa novom, ako ostane ova nastavićemo da pregovaramo sa njima. Ono što je sigurno je da ćemo stopirati proteste do 10. februara, jer je sada status kvo. Do 10. februara imaćemo čistiju situaciju pred sobom i vidjećemo šta i kako dalje“ , rekao je Dokić.
Prevoznici su prošle godine u više navrata protestovali u Podgorici što je dovodilo do velikih gužvi u glavnom gradu. Nakon prvog protesta su uspjeli da dobiju 330 hiljada pomoći, nakon drugog još toliko. Prema njihovim ranijima navodima, ostalo je da im još Ministarstvo ekonomskog razvoja uplati 330 hiljada eura.
Izvor: Mina biznis