Mladi BeranaNastavljena modernizacija lokalnih puteva u Petnjici

Lokalna uprava, shodno najavljenim obećanjima, nastavlja sa modernizacijom lokalnih puteva. Mehanizacija Crnagoraputa je na terenu i vrše se pripremni radovi za asfaltiranje putnih pravaca na području opštine.

Vrijednost radova je 86 hiljada eura, a sredstva je obezbijedila Vlada Crne Gore preko Direkcija javnih radova, piše portal Radio Petnjica.

“Nastavićemo sa modernizacijom puteva na području MZ Dašča Rijeka i Kruščica, zatim Radmanci i MZ Tucanje u zaseoku Orahovo. Do sada na ovim aktivnostima, ukupno smo u ovoj godini uradili 3,8 kilometara asfalta u saradnji sa građanima iz dijaspore i Direkcijom javnih radova. Da podsjetim da smo imali donaciju koju smo realizovali u ljetnjem periodu. Uz ovih 1,8 km, koje ćemo sada ugraditi, ukupno ćemo imati 5,6 kilometara modernih lokalnih puteva na području naše opštine. Ovo je značajno za dalji rad i život naših ljudi jer smo najkritičnije dionice asfaltirali i mislim da će građani osjetiti benefite. Kada govorimo o modernizaciji lokalnih puteva, očekujem da ćemo imati još jedan kilometar za asfaltiranje koji ćemo obezbijediti preko međunarodnog projekta za razvoj ruralnih sredina što će dodatno uvećati kilometražu modernih seoskih asfaltnih puteva”, istakao je predsjednik opštine, Samir Agović.