mladi beranaInstitut preraspodjele radnog vremena unaprijedio položaj zaposlenih

Umanjene akcize na gorivo, koje je usljed rasta cijena nafte ranije donijela Vlada Crne Gore, ostaće na snazi do 30. septembra tekuće godine. To je predviđeno Odlukom o izmjeni Odluke o umanjenju iznosa akcize za promet bezolovnog benzina i gasnih ulja, koja je usvojena na današnjoj sjednici.

To znači da će smanjenje akciza od 50 odsto ostati na snazi i narednih mjesec dana, sve i da dođe do novog pojeftinjenja goriva.
“Donijeta je Odluka o izmjeni Odluke o umanjenju iznosa akcize za promet bezolovnog benzina i gasnih ulja. Izmjenom je propisano da se umanjenje iznosa akcize od 50 % produžava do 30. septembra tekuće godine”, saopštila je Vlada Crne Gore.
Kako su kazali, aktuelne protivpandemijske mjere ostaju na snazi do 8. septembra: “Vlada je donijela Odluku o izmjeni Odluke o preduzimanju privremenih mjera usljed pojave epidemije zarazne bolesti COVID-19 od većeg epidemiološkog značaja, kojom se važenje aktuelnih mjera produžava do 8. septembra”.
Vlada je na telefonskoj sjednici, na osnovu pribavljenih saglasnosti većine članova, usvojila Informaciju o projektnim prijavama pripremljenim za podnošenje u okviru 28. poziva tehničke podrške za pripremu projektne dokumentacije i 7. poziva za sufinansiranje investicija za sprovođenje infrastrukturnih projekata kroz Zapadnobalkanski investicioni okvir (ZIO).
Usvojen je i Predlog za preusmjerenje sredstava s potrošačke jedinice Ministarstvo finansija na potrošačku jedinicu Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Izvor: RtCG