Institut za javno zdravlje objavio je listu KI COVID19 za period od 17.10. do 31.10 u 24:00 na osnovu koje se od ponedjeljka primjenjuju nove mjere NKT.

Do ublažavanja mjera doći će u Kolašinu, Nikšiću, Pljevljima i Ulcinju, a pooštravaju se mjere u Baru.

“Na osnovu svih registrovanih slučajeva obolijevanja u periodu od subote 17. oktobra u 00:00h do i zaključno sa petkom 30. oktobrom 2020. u 24:00 h, izračunate su vrijednosti 14-dnevnih opštinskih stopa kumulativne incidencije za navedeni period i sačinjena lista opština u kojima će se sa primjenom mjera započeti po automatizmu od ponedjeljka 02. novembra u 00:00 sati.
U skladu sa trenutnim opštinskim stopama incidencije i nakon dvije sedmice sprovođenja mjera do UBLAŽAVANJA mjera doći će u sljedećim opštinama:
Kolašin: prelazi u grupu 1
Ulcinj: prelazi u grupu 2
Nikšić: prelazi u grupi 1
Do POOŠTRAVANJA mjera doći će u opštini Bar koja zbog povećanja vrijednosti stope kumulativne incidencije prelazi u grupu 2.
Iako su vrijesdnosti stopa kumulativnih incidencija u poslednjih 14dana niže nego u prethodno posmatranom 14-o dnevnom periodu, ako se porede stope na sedmičnom nivou – zabrinjava trend zabilježen u poslednjih 7 dana koji ukazuje da je do porast obolijevanja došlo skoro u svim opštinama”, navedeno je iz IJZ.