Ministarka unutrašnjih poslova Australije Keren Endrjuz potvrdila je da je Novaku Đokoviću zbog ukidanja vize izrečena kazna zabrane ulaska u zemlju u periodu od tri godine.

Federalni sud je potvrdio ukidanje, te će kao rezultat toga njemu biti zabranjen ulazak u zemlju na tri godine”, rekla je ministarka Endrjuz.
Ona je istakla da se Đoković može vratiti pod određenim uslovima, ali da je to u ovom trenutku čisto hipotetisanje. Trogodišnja zabrana može biti ukinuta, ali to se još ne razmatra.
“Zabrana može da se ukine u slučajevima kada se razlog za to dokaže, ali to nije nešto o čemu će se razmatrati danas ili sjutra, već u budućnosti. Svako ko aplicira za ukidanje zabrane mora da prođe kroz isti proces, nije bitno da li je Novak Đoković ili neko drugi. Taj proces nije pravolinijski. Ovu sagu smo mogli da izbjegnemo da je Novak Đoković bio vakcinisan”, dodala je ministarka.
Đoković je juče morao da napusti Australiju pošto je Federalni sud potvrdio odluku ministra za imigracije Aleksa Hoka da mu poništi vizu, zbog čega tri godine neće moći da kroči na kontinent na kojem je imao najviše uspjeha u karijeri.
Ipak, premijer Australije Skot Morison kazao je da postoji mogućnost da se Novak Đoković naredne godine vrati na Australijan open, uprkos trogodišnjoj zabrani ulaska u zemlju.
„Ne želim ni na koji način da utičem na buduće odluke, ali postoji mogućnost da se Đokoviću dozvoli ulazak u Australiju pod određenim okolnostima“, izjavio je Morison.
Izvor: Antena M
Коментар