U organima državne uprave u Crnoj Gori od danas je na snazi novo radno vrijeme. Prema novoj uredbi Vlade, radno vrijeme je od sedam do 15 sati, piše portal RTCG. Zaposleni će imati pravo na odmor od 30 minuta, od 11 do 11 sati i 30 minuta.

Generalna direktorica za državnu upravu u Ministarstvu javne uprave Danijela Nedeljković Vukčević rekla je da je radno vrijeme u organima državne uprave usvojeno na zahtjev većine državnih službenika.

“Za pomjeranje radnog vremena opredijeli su nas, prije svega, razlozi efikasnosti i ekonomičnosti. Cilj je bolja efikasnost i želja da pokažemo posvećenost i promjenu svijesti prema radu i obavezama”, kazala je Nedeljković Vukčević. Prema njenim riječima Nedeljković, ta promjena će pozitivno uticati na crnogorske porodice.

“Uzeli smo i činjenicu da su uvećini slučajeva službenici i roditelji, pa bi se promjena radnog vremena pozitivno odrazila i na porodicu i organizaciju porodičnog života”, kazala je Nedeljković Vukčević nakon sjednice Vlade, na kojoj je usvojena Uredba o organizaciji i načinu rada državne uprave.