Digitalizacija zdravstvenog sistema jedan je od prioriteta Ministarstva zdravlja, a ove godine za tu namjenu obezbijeđeno je 1,4 miliona eura.
Iz Ministarstva zdravlja su kazali da je Direktorat za digitalno zdravlje u Ministarstvu zdravlja, ove godine intenzivno sprovodio aktivnosti u cilju ispunjenja strateškog i planskog pristupa uspostavljanju sveobuhvatnog digitalnog okruženja za podršku poslovnih procesa zdravstvenog sistema.
“U tom smislu, kroz tekući budžet Ministarstva zdravlja obezbijeđena su finansijska sredstva u iznosu od 1.4 milion eura za sprovođenje Digitalizacije zdravstvenog sistema”, kaže se u saopštenju.
Navodi se da je završen strateški projekat uvođenja Informacionog sistema u Kliničkom centru Crne Gore i da je on pušten u produkciju početkom avgusta, i da su intenzivne aktivnosti na uspostavljanju informacionog sistema Zavoda za hitnu medicinsku pomoć.
Iz Ministarstva su objasnili da se digitalizacija zdravstvenog sistema ostvaruje saradnjom sa strateškim partnerom za implementaciju procesa digitalizacije UNDP-om kroz projekat “Jačanje sistema zdravstva u Crnoj Gori”.
Izvor: MINA BUSINESS