Privredna komora Crne Gore, obilježila je 96 godina rada tokom svečanosti održane Muzičkom centru Crne Gore.

“Realizovane aktivnosti pokazuju trud naših zaposlenih, ali i naših privrednika, koji u odborima udruženja, i kroz druge oblike organizovanja u Komori, doprinose unapređenju poslovnog ambijenta,” kazala je Drakić na svečanosti povodom obilježavanja 96 godina uspješnog rada te privredne asocijacije, koja je održana u Muzičkom centru Crne Gore.
Svečanost je okupila mnoge zvanice koje su prepoznale vrijednost koju Komora ima za crnogorsko društvo i dale podršku njenoj misiji ravnopravnog zastupanja i zaštite interesa svih crnogorskih preduzeća, prenosi Mediabiro
Drakić je sumirala uspjehe i mnogobrojne aktivnosti koje je PKCG sprovela u prošloj godini.
Godišnja konferencija o ekonomiji, Bijelopoljski Biznis Forum, kampanje Snaga je u svima nama i Za naš razvoj. Kupujmo naše, samo su neke od aktivnosti koje je PKCG sprovela u prethodnoj godini kako bi doprinijela afirmaciji domaćih kompanija, privrede i ekonomije.
“Paralelno sa aktivnostima PKCG koje sam predstavila, Crna Gora je zabilježila evidentan napredak, nova zapošljavanja, a postignuti su i zavidni rezultati u turizmu, energetici, saobraćaju, trgovini i industrijskoj proizvodnji. Nije to došlo samo od sebe i nije to bilo moguće ostvariti u jednoj godini. Poslovni uspjesi su uvijek rezultat dugoročnog i osmišljenog rada u kojem učestvuju cijeli timovi pod okriljem institucija”, rekla je Drakić.
Prema njenim riječima, primarni zadatak PKCG je jačanje ekonomske aktivnosti, podizanje nivoa konkurentnosti, brza digitalizacija i podsticanje inovacija, te ubrzanje procesa evropskih integracija uz izlazak na jedinstveno tržište.
Svečanosti je prisustvovao i predsjednik Crne Gore, Jakov Milatović, koji je čestitao Komori na velikom jubileju uz nadu da će naredni period biti zlatno doba crnogorske privrede.
“Ovaj jubilej je prilika da proslavimo dosadašnje uspjehe, ali i da porazmislimo o značajnijoj, aktivnijoj ulozi koju PKCG može i mora imati u godinama koje su pred nama. Radujem se našoj saradnji u godinama koje dolaze, koje su ključne za ostvarivanje našeg najznačajnijeg državnog cilja, a to je članstvo u Evropskoj uniji (EU)”, poručio je Milatović.
U tom procesu, kako je naveo, uloga PKCG je nezamjenljiva, a uvjeren je da će biti i veoma konstruktivna.
“Nadam se da ćemo se svi ponovo okupiti i za veliki stogodišnji jubilej 2028. godine i da ću se tada obratiti kompanijama koje se već uspješno takmiče na jedinstvenom tržištu EU”, zaključio je Milatović.
Izvor: RTCG