Objavljen konkurs za radnike nove avio-kompanije Ministarstvo finansija i socijalnog staranja pozvalo je sve zainteresovane koji imaju želju i viziju da doprinesu razvoju nove nacionalne avio-kompanije ToMontenegro, da do petka dostave svoje biografije na e-mail adresu 2montenegro@gov.me. Iz Ministarstva su naveli da je Vladu, od kada je objavljena odluka o osnivanju nove nacionalne avio-kompanije, kontaktirao veliki broj stručnjaka koji rade u Crnoj Gori i inostranstvu, sa željom da lično doprinesu njenom razvoju. “Imajući na umu važnost, kao i hitnost situacije, a vodeći se načelima jednakih šansi za sve, meritokratije i transparentnosti, Vlada je otvorena za temeljne razgovore sa svakim ko smatra da snagom svoje biografije i pratećom vizijom može doprinijeti uspostavljanju i razvoju kompanije ToMontenegro“, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Ministarstva. Vlada će razmotriti biografije i propratna pisma svih zainteresovanih koji ispunjavaju određene kriterijume, između ostalih, da imaju iskustvo na rukovodećoj poziciji najmanje pet godina u avio-industriji, finansijama odnosno reviziji, prodaji ili marketingu, privrednom pravu ili sektoru turizma. Kriterijum je i visoko obrazovanje, odnosno osnovne studije, dok su magistarske studije dodatna prednost. "Uslov je i poznavanje engleskog jezika, minimum na nivou B2, dok je nivo C1/C2 dodatna prednost. Poznavanje još jednog stranog jezika i međunarodno radno iskustvo smatraće se dodatnom prednošću. Informacije o dodatnim postignućima i nagradama biće dodatno vrednovane“, navodi se u saopštenju. Razgovori sa potencijalnim kandidatima će se obavljati 25. i 26. januara. "Vlada će temeljno razmotriti sve relevantne predloge, primijeniti stroge kriterijume prilikom odabira potencijalnih kandidata i donijeti odluku na sjednici zakazanoj za 28. januar“, zaključuje se u saopštenju.

Ministarstvo finansija i socijalnog staranja pozvalo je sve zainteresovane koji imaju želju i viziju da doprinesu razvoju nove nacionalne avio-kompanije ToMontenegro, da do petka dostave svoje biografije na e-mail adresu 2montenegro@gov.me.

Iz Ministarstva su naveli da je Vladu, od kada je objavljena odluka o osnivanju nove nacionalne avio-kompanije, kontaktirao veliki broj stručnjaka koji rade u Crnoj Gori i inostranstvu, sa željom da lično doprinesu njenom razvoju.
“Imajući na umu važnost, kao i hitnost situacije, a vodeći se načelima jednakih šansi za sve, meritokratije i transparentnosti, Vlada je otvorena za temeljne razgovore sa svakim ko smatra da snagom svoje biografije i pratećom vizijom može doprinijeti uspostavljanju i razvoju kompanije ToMontenegro“, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Ministarstva.
Vlada će razmotriti biografije i propratna pisma svih zainteresovanih koji ispunjavaju određene kriterijume, između ostalih, da imaju iskustvo na rukovodećoj poziciji najmanje pet godina u avio-industriji, finansijama odnosno reviziji, prodaji ili marketingu, privrednom pravu ili sektoru turizma.
Kriterijum je i visoko obrazovanje, odnosno osnovne studije, dok su magistarske studije dodatna prednost.
“Uslov je i poznavanje engleskog jezika, minimum na nivou B2, dok je nivo C1/C2 dodatna prednost. Poznavanje još jednog stranog jezika i međunarodno radno iskustvo smatraće se dodatnom prednošću. Informacije o dodatnim postignućima i nagradama biće dodatno vrednovane“, navodi se u saopštenju.
Razgovori sa potencijalnim kandidatima će se obavljati 25. i 26. januara.
“Vlada će temeljno razmotriti sve relevantne predloge, primijeniti stroge kriterijume prilikom odabira potencijalnih kandidata i donijeti odluku na sjednici zakazanoj za 28. januar“, zaključuje se u saopštenju.