Omladinski košarkaški klub “Ivangrad 2016“ počeo je sa školom košarke 2016. godine, a registrovan je 2017. godine. Klub ima 50 registrovanih dječaka, od devet do 17 godina.


Klub nosi ime kluba koji ima tradiciju preko 50 godina i tada se zvao “Radnički“ pa “Ivangrad“ ali na kraju nosi ime koje, kako kažu, smatraju da je najbolje i da je pod tim imenom grad bio napredan u svim sverama, od industrije pa do sporta.„Uspjeli smo putem konkursa da ostvarimo sredstva kod naše Opštine Berane koja nisu dovoljna da igramo sa tri selekcije: pionirskom, kadetskom i juniorskom. Odlučili smo se za kadetsku gdje pola tima čine pioniri. Rukovodstvo kluba uspješno realizuje zadatke gdje se na Skupštini kluba dogovore za razliku od ostalih klubova na teritoriji Opštine Berane, OKK “Ivangrad 2016“ prvo, klub je koji će da traje, a rezultati će doći“, kazala je predsjednica kluba Asanović.
Trenutno, klub je počeo kadetsku sezonu, djeca igraju dobro, navikavaju se na pobjedu i poraze, druže se i igraju svim srcem za klub i naš grad. Klub trenira u novoj hali sportova tri puta sedmično i igra utakmice. Klub koristi i salu Gimnazije “Panto Mališić“ isto tri puta sedmično tako da bukvalno djeca svaki dan treniraju. Klub ima dva trenera sa licencama Vladimira Čuljkovića i Vladimira Asanovića. Do sada nemaju duga prema Hali sportova što je, kako kažu, važno.
„Na koji način spremiti trening je za nekog trenera sa poluznanjem ili priučenog, a za Čuljkovića koji je igrao košarku po raznim klubovima na teritoriji Crne Gore i Asanovića koji je igrao košarku za sve selekcije onog kluba, našeg gradskog koji je igrao u bivšoj Jugoslaviji i vodio klubove kao trener KK „Stršljen“ i sličnih klubova kako spremaju trening malo degutantno. Mogu samo da vam kažem da košarka za te momke nije samo sport već način života i toplo vam predlažem da budete gosti na jednom od naših treninga i da vidite kako to izgleda u jednom ozbiljnom gradskom klubu koji nosi ponosno ime “Ivangrad”“, dodala je Asanović.
Košarka se ne igra ni srcem, ni za novac, već glavom. Ovaj klub uči igrače da je košarka kolektivni sport, a i ako ne naprave uspjeh u klubu bitno je da izrastu u ljude, a u klubu ima posla za sve koji su radni i dobronamjerni.

loading…