Saobraćaj se obavlja po mjestimično mokrim kolovozima uz dobru vidljivost. Savjetujemo opreznu vožnju na svim putnim pravcima i brzinu koja mora biti prilagođena uslovima na putu. U zonama radova neophodno poštovnje postavljene signalizacije.

Do prvog jula zbog rekonstrukcije magistralnog puta M-6 Ilino Brdo – Vilusi saobraćaj će se obavljati jednom trakom naizmjenično.

Na magistralnom putu M.2-3 Cetinje – Budva, lokalitet kružni tok Cetinje – treća traka Obzovica i
Brajići – Lapčići saobraćaj će se obavljati bez obustava i zastoja.

Do 7. jula se zbog izvođenja minerskih radova na južnom portalu tunela Vežešnik auto puta Bar – Boljare na prvoj sekciji Smokovac – Uvač – Mateševo odobrava obustava saobraćaja za sve vrste vozila u trajanju ne dužem od 15 minuta u terminu od jedan do pet, od deset do 12 i od 14 do 16 časova.

Do 30. decembra, zbog izvođenja minerskih radova na dionici 1.4 auto puta Bar – Boljare na regionalnom putu R-19 dionica Bioče – Klopot, doći će do promjene režima saobraćaja za sve vrste vozila u trajanju ne dužem od 30 minuta u terminu od deset do 12 časova i od 14 do 16 sati.

Na magistralnom putu M-2 dionica Rožaje – Špiljani u toku je sanacija klizišta Besnik i sanacija kosine na lokalitetu Zeleni zbog čega se saobraćaj obavlja naizmjenično jednom trakom.

Na regionalnom putu R-10 Crkvice – Vrulja zbog bušaćko minerskih radova saobraćaj se obustavlja za sve vrste vozila u terminima od devet do 11 i od 13 do 15 sati.

Na regionalnom putu R-1 dionica Cetinje – Njeguši promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, a saobraćaj je za sve vrste vozila totalno obustavljen od osam do deset i od 14 do 16 sati, osim nedjeljom.

Saobraćaj je na putevima van gradskih sredina umjerenog intenziteta.