Putevi u Crnoj Gori jutros su mjestimično mokri, saopštili su iz Auto moto saveza Crne Gore i savjetovali sporiju i oprezniju vožnju. Oni su upozorili da su, zbog nestabilnih vremenskih prilika, mogući i sitni odroni.

Na dionicama gdje se izvode radovi važi promijenjen režim vožnje pa je neophodna dodatna pažnja i poštovanje postavljene saobraćajne signalizacije.

Na magistralnom putu Podgorica – Kolašin na mostu Pjenavac, uspostavljen je saobraćaj za sve vrste vozila uz poštovanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije.

Do prvog juna, zbog rekonstrukcije magistralnog puta M-6 Ilino brdo – Vilusi doći će do totalne obustave saobraćaja u terminima od devet do 11 časova i od 13 do 15 časova. Van ovih termina saobraćaj će se obavljati jednom trakom naizmjenično.

Na magistralnom putu M-2.3 Podgorica – Cetinje zbog radova na tunelu Mekavac od drugog aprila do završetka radova odobrava se jednosmjerno odvijanje saobraćaja za sve vrste vozila osim za teška teretna vozila, kamionima sa prikolicom i vozila čija visina prelazi preko 3,5m. Teška teretna vozila, kamioni sa prikolicom i vozila čija visina prelazi preko 3,5m mogu koristiti alternativne putne pravce.

Privremeno se do 30. aprila zbog rekonstrukcije magistralnog puta Podgorica – Cetinje lokalitet Kruševo ždrijelo – kružni tok Cetinje odobrava promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni kao i potpuna obustava saobraćaja u terminima od 08:50 do 10:50 i od 13:50 do 15:20 časova.

Do završetka radova na rekonstrukciji magistralnog puta M-2.3 dionica Cetinje – Budva, dionica Brajići – Lapčići odobrava se totalna obustava saobraćaja za sve vrste vozila u terminima od 09:10 do 11:10 i od 14:10 do 15:40 časova. Mimo ovih termina saobraćaj se obavlja jednom trakom naizmjenično i regulisan je semaforskom signalizacijom.

Do prvog maja, zbog rekonstrukcije magistralnog puta M-2.3 dionica Cetinje – Budva, lokalitet kružni tok Cetinje – treća traka “Obzovica”, odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, kao i totalna obustava saobraćaja u terminima od 08:50 do 10:50 i od 13:50-15:20 sati. Van ovih termina saobraćaj se obavlja jednom trakom naizmjenično i regulisan je semaforskom signalizacijom.

Do završetka radova na rekonstrukciji magistralnog puta M-2.3 Cetinje – Budva, dionica Košljun – zavala, doći će do totalne obustave saobraćaja za sve vrste vozila od 09:30 11:10 i od 14:30 do 15:40 časova.

Zbog izvođenja minerskih radova na stopi mosta Moračica auto puta Bar – Boljare na prvoj sekciji Smokovac – Uvač – Mateševo do 30. aprila odobrava se obustava saobraćaja za sve vrste vozila u trajanju od 30 minuta u periodu od osam do deset i od 12 do 14 časova.

Privremeno se do 18. maja zbog izvođenja minerskih radova na južnom portalu tunela Vežešnik auto puta Bar – Boljare na prvoj sekciji Smokovac – Uvač – Mateševo odobrava obustava saobraćaja za sve vrste vozila u trajanju na dužem od 30 minuta u trminu od deset do 12 časova i od 14 do16 časova.

U Podgorici na raskrsnici ulice Nikšićke i Cetinjskog puta u Podgorici do 11. maja saobraćaj se zbog radova obavlja jednom saobraćajnom trakom naizmjenično, a dolazi povremeno i do obustava za sve vrste vozila.

Privremeno se do 18. maja zbog izvođenja radova na rekonstrukciji magistralnog puta M-2 dionica Ribarevine – Mojkovac lokaliteti Stevanivac i Lepenac odobrava promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Na regionalnom putu R-1 dionica Cetinje – Njeguši promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, a obustave saobraćaja za sve vrste vozila, izuzev nedjeljom su u terminima od osam do deset i od 14 do 16 sati.

Do prvog juna u intervalu od 08:30 do 17:30 časova na magistralnom putu M-18 dionica Šćepan polje – Plužine zbog obavljanja geotehničkih istražnih radova doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvođenja radova.

Privremeno se do 31. maja odobrava promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvođenja radova na sljedećim dionicama: Risan – Perast zbog izgradnje pješačke staze, Herceg Novi – Kamenari u Bijeloj zbog izgradnje hotela, Tivat – Budva zbog izvođenja radova na izgradnji AB propusta.

Do 30. aprila zbog izvođenja radova u tunelu Vrmac na magistralnom putu dionica Kotor – Krtolska raskrsnica odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni u intervalu od osam do 18 i od 22 do šest časova.

Saobraćaj je na putevima van gradskih sredina umjerenog intenziteta.