U Opštini Berane održana je konstitutivna sjednica Privrednog savjeta Opštine Berane, kojoj su prisustvovali predstavnici privrednih društava i preduzetnici. Prisutne su pozdravili predsjednik opštine Vuko Todorović i potpredsjednik Damjan Ćulafić.

Predsjednik Todorović u svom obraćanju govorio je o namjeri Opštine Berane da oformi Privredni savjet koji će doprinijeti stvaranju povoljnijeg ambijenta za ulaganje i bavljenje biznisom, radi dinamičnijeg ekonomskog razvoja opštine Berane i otvaranja novih radnih mjesta. Zbog svega navedenog, kakao je kazao, riječ i sugestija beranskih privrednika je ključna.

Potpredsjednik Ćulafić govorio je detaljnije o formiranju ovog konsultativnog tijela Opštine Berane, koje može dati konkretne predloge prilikom izrade Strateškog plana razvoja opštine Berane za period 2023-2030. i Prostorno- urbanističkog plana opštine Berane.

O važnim infrastrukturnim projektima, koji će se realizovati u budućem periodu, kroz prezentaciju govorila je glavni gradski arhitekta Sonja Simeunović Vuković. Ona je, ispred Sekretarija za uređenje i planiranje prostora, pozvale prisutne da uzmu aktivno učešće na javnim raspravama koje se odnose na predlog Prostorno- urbanističkog plana opštine Berane.

Sekretarka za privredu, razvoj i investicije Maja Đurišić upoznala je prisutne sa projektima koji su u različitim fazama realizacije a koji su značajni za ukupan razvoj grada.

Svoje predloge, sugestije i svoje viđenje uloge Savjeta iznijeli su prisutni preduzetnici i ocijenili ovu inicijativu veoma značajnom.