Kako je saopšteno dio puta Lubnice – Jezerine neće biti otvoren 23. februara, a njegovo konačno saobraćanje zavisi od izvještaja Komisije za tehnički pregled, koja može da odobri promet ovom 15 kilometara dugom dionicom, izda dozvolu za njen probni rad ili trasu ne otvori. Za prvi sastanak ove komisije očekuje se 22. februar.

To je “Vijestima” zvanično rečeno iz Uprave za saobraćaj. Upitani da li se otvaranje može očekivati u narednim danima, s obzirom da je rok za završetak radova 23. februar, iz Uprave su pojasnili da se po Zakonu o planiranju prostora i izgradnji objekata put može koristiti tek nakon dobijanja upotrebne dozvole. Otvaranje dionice se ne mora dogoditi ni u narednih dva mjeseca jer je po ugovoru za obavljanje tehničkog pregleda i dobijanje upotrebne dozvole postoji rok od 60 dana.

”Komisija za tehnički pregled je formirana i njen prvi sastanak na kojem će biti utvrđena dinamika i način vršenja tehničkog pregleda planiran je za 22. februar. U svom izvještaju može predložiti: da se za objekat izda upotrebna dozvola, da se objekat pusti u probni rad i u toku probnog rada izvrši funkcionalno ispitivanje opreme pa nakon isteka probnog rada predloži izdavanje upotrebne dozvole, da se ne predloži izdavanje upotrebne dozvole već odredi rok za otklanjanje uočenih nedostataka i nakon toga obavi ponovni tehnički pregled (u ovom slučaju saobraćaj se ne može odvijati)”, navodi se u odgovoru.

Iz Uprave su naveli da je za dosadašnju rekonstrukciju koju vrši sarajevska firma “Euroasfalt” isplaćeno ukupno 51,87 miliona eura. Osim toga, navode da je ugovorom predviđeno i da će ako dođe do probijanja rokova zbog kašnjenja izvodača, Uprava naplaćivati penale koji iznose 0,1 odsto od ugovorene vrijednosti, za svaki protekli dan. Nakon javnog tendera u 2016. godini kao najpovoljniji ponuđač izabrana je firma “Euroasfalt” sa kojom je u decembru te godine potpisan ugovor vrijedan 34,6 miliona eura.

To znači da bi dan kašnjenja izvođača koštao 34,6 hiljada eura.

Zbog vanrednih okolnosti investitoru je do sada isplaćeno 17,27 miliona eura više u odnosu na osnovni ugovor. Radovi na ovoj dionici su počeli u maju 2017. godine i trebalo je da budu završeni u maju 2020. godine, ali nakon pet promjena rokova, rekonstrukcija će umjesto za tri biti završena za sedam godina.

Zakonitost ovog posla, raznih aneksa osnovnog ugovora i obavljenih isplata, istražuje Specijalno državno tužilaštvo na osnovu prijave iz Ministarstva kapitalnih investicija iz marta 2022. kada je ministar bio Mladen Bojanić. Prema informacijama “Vijesti” dosadašnji nalazi nadzora glavnu krivicu za ovoliko kašnjenje adresiraju na investitora – državu zbog loše pripreme projekta, iako imaju značajnih primjedbi i na izvođača. Glavni problem je što je država kao investitor izvođaču prije početka radova predala podatke o geološkim podlogama koji su se pokazali kao potpuno netačni u vezi sastava zemljišta gdje se bušio tunel i prisustva podzmenih voda.

Ovaj putni pravac Kolašin – Berane, preko Jezerina i Lubnica, planiran je kao regionalni put koji vezu između dva grada skraćuje za 40 kilometara, na svega 30 minuta. Međutim, kako je auto-put od Podgorice izgrađen samo do Mateševa, očekivati je da će građani sjevero-istočnog dijela novi put Berane – Kolašin koristiti i da brže dođu do Podgorice.

Zbog toga se očekuje da će saobraćaj na ovom putu biti veoma intenzivan, kao i da su moguća saobraćajna zagušenja u periodima kada budu radila skijališta. Buduća saobraćajnica koristi sadašnji put od Kolašina do skijališta. Rješenje tog problema moguće je tek kada se završi naredna dionica auto-puta od Mateševa do Andrijevice.

 

Izvor: Radio Berane