U Mjesnoj zajednici Vinicka danas je puštena u rad hlorinatorska stanica, od koje direktnu korist ima oko 250 domaćinstava sa tog područja.

Vrijednost projekta iznosi oko 10 hiljada eura, od čega je 6 hiljada finansirano iz budžeta Opštine Berane, dok je preostali dio doniralo Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Predsjednik Opštine Berane Dragoslav Šćekić, kazao je da se radi o automatskoj hlorinatorskoj stanici, jednoj od prvih u Crnoj Gori, kada je u pitanju seosko područje.

“Na ovaj način dugoročno je riješen problem bezbjednosti vode, tačnije problem kvalitetnog snadbijevanja vodom mještana MZ Vinicka. Nastavićemo i dalje da ulažemo u infrastrukturu jer nam je cilj da se stvore što bolji uslovi za život i da se na taj način postepeno rješavaju svi problemi mještana kako ove, tako i ostalih MZ na području naše opštine”, kazao je Šćekić.

Kako se iz rukovodstva Mjesne zajednice Vinicka potenciralo pitanje izgradnje hidro centrale na tamošnjoj rijeci, čemu se protivi većina stanovništva koji su potpisali peticiju protiv realizacije tog projekta, predsjednik Šćekić je rekao da se Opština neće složiti sa nečim što bi nanijelo direktnu štetu građanima.

“Takođe, ne treba sputavati investitore ukoliko neće nastati posljedice zbog izgradnje mini hidro centrale u Vinickoj”, dodao je Šćekić.

Hlorinatorska stanica u Vinickoj samo je jedan od projekata realizovanih na tom području u posljednjih nekoliko godina.