Pionirska reprezentacija Crne Gore zauzela je deveto mjesto na izuzetno jakom međunarodnom turniru „Franko Galini“ koji je održan u Italiji.

U konkurenciji više od 30 klubova iz Evrope i Sjeverne Amerike, kao i reprezentacija Južnog Brazila i Rumunije, izabranici Borisa Miličkovića ostavili su dobar utisak, upisali četiri pobjede, jedan remi i jedan poraz.

U prvom duelu na turniru naša selekcija bila je ubjedljiva u odmjeravanju snaga sa ekipom Porcie – meč je završen rezultatom 4:0. U duelu sa italijanskim timom posebno se istakako stijelac het-trika Milan Vukotić, dok je četvrti pogodak postigao Vuk Dapčević.

Narednog dana „sokoli“ su odigrali dva meča, pa je u jutarnjim časovima upisan remi u duelu sa Ausonijom, tokom kojeg su se u strijelce upisali Ličina i Peroševi. U drugom dijelu dana savladana ekipa je švedskog Orebroa rezultatom 2:1 – mrežu rivala tresli su Ličina i Gašević.

Prvi poraz na turniru naša selekcija upisala je u prvom meču razigravanja za plasman – ekipa Empolija savladala je „sokoliće“ rezultatom 2:0 u jutarnjem meču koji je odigran u nedjelju. Nekoliko časova kasnije Miličkovićevi izabranici su golovima Gaševića, Dapčevića i Peroševića savladali finski Tampere rezultatom 3:1, da bi u posljednjem duelu na turniru, koji je odgiran danas, upisali trijumf rezultatom 2:1 u odmjeravanju snaga sa ekipom San Dona. Dvostruki strijelac na zatvaranju turnira bio je Ognjen Gašević.

“Ova generacija odigrala je praktično prve utakmice na ovom turniru. Iskoristili smo ovaj turnir da damo priliku svim igračima, da vidimo koliko mogu i da se bolje upoznamo sa njihovim mogućnostima. Rezultat je bio u drugom planu, pa smo tražili do igrača da igraju rasterećeno kako bi se prikazali u što boljem svjetlu.

Odigrali smo šest utakmica, bilo je oscilacija, ali to je normalno u ovom uzrastu i u ovom formatu turnira, tokom kojeg se igraju dvije utakmice dnevno. Turnir u Italiji će nam biti smjernica za dalje aktivnosti, na čemu treba raditi, šta treba nadograđivati a šta otkloniti u narednom periodu”, rekao je selektor Miličković.

Našu selekciju na renomiranom turniru „Franko Galini“ predstavljali su Lazar Baltić (Budućnost), Goran Aković (OFK Berane), Stefan Dajević (Igalo), Petar Vuković, Marko Marković (Budućnost), Andrijan Avduljaj, Nemanja Popović (Mladost), Andrija Marsenić (OFK Berane), Rastko Marsenić (Olimpija, Slovenija), Milan Vukotić, Bogdan Obradović (Budućnost), Blagota Marković (Crvena zvezda, Srbija), Mladen Kovačević (Jedinstvo), Denis Ličina (Union 05, Luksemburg), Aldin Drndar (Viktorija, Njemačka), Ognjen Gašević (Mladost), Milisav Perošević (Jedinstvo), Vuk Dapčević (Budućnost), Dušan Vuković (Sutjeska) i Đorđe Šaletić (Danilovgrad).