Pljevaljska policija uhapsila je D.M., S.Đ., I.S. i jednog sedamnaestogodišnjaka zbog sumnje da su 9. januara držeći kamenice i flaše u rukama, dok je D.M. držao sjekiru, uputili prema tri sugrađanina, Dž.K, E.N. i F.A, nakon čega je D.M. na vozilu marke „Mercedes“ nanio oštećenja udarajući ga sjekirom.

Iz Uprave policije kazali su da je D.M. uhapšen zbog nasilničkog ponašanja, Dž. K. zbog ugrožavanja sigurnosti i F.A. zbog neovlašćene proizvodnje, držanja i stavljanja u promet opojnih droga.

Iz policije je saopšteno da su 9. januara obaviješteni od strane Dž.K. da su mu, dok se vozilom kretao Boračkom ulicom, zajedno sa E.N. i F.A., od strane grupe njemu nepoznatih lica, palicama nanijeta oštećenja na vozilu „Mercedes“, te da je tom prilikom oštećeno još jedno parkirano vozilo.

“Službenici OB Pljevlja prikupili su obavještenja od lica koje je prijavilo događaj, zatim E.N. i F.A. U međuvremenu, 10. januara oko 01.15 časova službenici interventne jedinice policije su u ulici Mehmeda Zekerijaha Ćinare, u dvorištu jedne kuće, primjetili polomljeno staklo na vozilu marke „Vento“. Radeći na rasvjetljavanju ovih događaja u službene prostorije OB Pljevlja dovedena su četiri lica od kojih su prikupljena obavještenja”, rekli su iz UP.

Policija je došla do sumnje da su D.M., S.Đ., I.S. i jedan sedamnaestogodišnjak 9. januara u Boračkoj ulici, držeći kamenice i flaše u rukama, dok je D.M. držao sjekiru, uputili prema gore pomenuta tri lica, nakon čega je D.M. na vozilu marke „Mercedes“ nanio oštećenja udarajući ga sjekirom.

“Sa događajem je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima koji se izjasnio da se u radnjama D.M., S.Đ., I.S. i jednog maloljetnog lica stiču elementi krivičnog djela nasilničko ponašanje, te je naložio da D.M. liši slobode, te da se protiv ostala tri lica podnese krivična prijava u redovnom postupku. Nakon privoda tužiocu za lice D.M. određeno je zadržavanje do 72 sata”.

Nakon ovog događaja, objašnjavaju iz policije, 10. januara oko 12.45 časova M.G. je prijavio da je u dvorište njegove porodične kuće koja se nalazi u ulici Mehmeda Zekerijaha Ćinare, došao Dž.K. i upućivao riječi prijeteće sadržine u odnosu na njegovog sina, a pominjući gore opisani događaj.

“Tužilac koji je obaviješten o ovom događaju se izjasnio da se u radnjama Dž.K. stiču elementi krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti, te su pripadnici pljevaljske policije locirali ovo lice i lišili ga slobode, a nakon privoda postupajućem tužiocu određeno mu je zadržavanje do 72 sata”.

Iz policije dodaju da su sprovodeći aktivnosti vezane za ovaj slučaj u blizini Ulice narodne revolucije 11. januara oko 19.00 časova, na travnatoj površini pronašli pvc pakovanje sa sadržajem za koji se sumnja da je marihuana, nakon čega je utvrđeno da je to pakovanje odbacio F.A.

On je uhapšen i uz krivičnu prijavu priveden tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju na dalju nadležnost.

“Osim toga, sprovodeći dalje aktivnosti, policija je došla i do sumnje da je F.A. 9. januara oko 20.20 časova, dok se nalazio u jednom ugostiteljskom objektu u Pljevljima, nakon kraćeg verbalnog sukoba fizički napao D.M. nanoseći mu tešku tjelesnu povredu zadavši mu udarce u predjelu leđa i u predjelu glave, nakon čega se udaljio u nepoznatom pravcu. Sa događajem je upoznat nadležni tužilac koji se izjasnio da se u radnjama F.A. stiču elementi krivičnog djela teška tjelesna povreda, te da se protiv njega podnese krivična prijava, budući da je lice već lišen slobode zbog prethodno počinjenog krivičnog djela u nadležnosti Višeg državnog tužilaštva u Bijelom Polju, te da se po povratku, privede postupajućem tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima”, zaključuje se u saopštenju policije.