Pljevaljska policija je zbog krivičnih djela krađa izvršenih na teritoriji Pljevalja, Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima podnijela krivične prijave protiv pet lica, saopštili su iz Uprave policije.

Naime, pljevaljska policija je podnijela krivičnu prijavu protiv R.B. (53) iz Bosne i Hercegovine zbog sumnje da je izvršio kriivčno djelo krađa i krivično djelo teška krađa.
On je, kako se sumnja, izvršio provalu u stambeni objekat vlasništvo dva lica i otuđio pištolj marke Crvena Zastava, M70 kalibra 7,65 mm, pištolj marke Crvena Zastava M57 kalibra 7,62 u kojem se nalazilo osam komada municije. Ovo oružje su vlasnici držali u legalnom posjedu.
Osim toga, policija je podnijela krivičnu prijavu protiv N.K. (57) iz Pljevalja zbog sumnje da je izvršio krivično djelo krađa. On je otuđio sportsko biciklo vrijednosti oko 1.000 eura, koje se nalazilo ispred jednog ugostiteljskog objekta.
Takođe, krivična prijava podnijeta je i protiv S.B. (43) iz Pljevalja i dva maloljetna lica, zbog sumnje da su u saizvršilaštvu izvršili krivično djelo krađa. Oni su otuđili 300 metara podzemnog aluminijskog elektrokabla, saopštili su iz Uprave policije.