Počela je treća godina realizacije nacionalnog programa osnaživanja mladih, Coca-Cola podrška mladima. Nova sezona radionica je otvorena danas velikom konferencijom u Podgorici, koja će trajati tri dana. Program realizuje kompanija Coca-Cola HBC Crna Gora, a namijenjen je nezaposlenim mladima koji imaju između 18 i 30 godina i koji žele da steknu nova znanja i vještine koje će im pomoći da lakše dođu do posla i izgrade karijere, prenosi portal FOSmedia.
Kroz ovaj program mladi uče o profesionalnoj orjentaciji i poslovnoj administraciji, kako da uspješno komuniciraju i upravljaju projektima, ali i kako da napišu CV i predstave se budućem poslodavcu na razgovoru za posao. Posebno je korisno učenje vještine prezentacije i komunikacije kao i rješavanje konflikata i osnove timskog rada.
Polaznici Coca-Cola podrška mladima, sa ovim vještinama postaju konkurentniji na tržištu rada, nego što su to njihovi vršnjaci koji ne posjeduju ove vještine.
Svi polaznici po završetku edukacije dobijaju sertifikate, a svoje učenje mogu da nastave i na online platformi na kojoj su im dostupni dodatni materijali i edukacije.
Gradovi u kojima se oganizuju radionice:
Ove godine se organizuje 12 radionica u sedam crnogorskih gradova: Podgorica, Pljevlja, Bijelo Polje, Berane, Nikšić, Tivat i Bar.
Naredna radionica je u Beranama od 17. do 19. aprila, a zatim slijedi i u Bijelom Polju od 22. do 24. aprila.
Cilj je da ove godine programom bude obuhvaćeno oko 300 mladih iz Crne Gore. Zato su ovogodišnje radionice podijeljene na proljećni i jesenji ciklus radionica.
Kako se mladi mogu prijaviti?
Prijave su jednostavne. Potrebno je da popune formular na sajtu www.coca-colapodrskazamlade.me i obezbijede svoje mjesto na radionici. Broj mjesta je ograničen.
Dosadašnji rezultati:
  • 198 mladih je pohađalo radionice iz četiri grada (Podgorica, Nikšić, Berane i Bijelo Polje)
  • Trećina je prijavila pozitivnu promjenu u karijeri nakon pohađanja radionica
  • Njih 28 našlo posao neposredno nakon pohađanja radionice
Institucionalni partneri projekta su Ministarstvo rada i socijalnog staranja i Zavod za zapošljavanje.