Podgorička policija je u mjestu Gošići u Zeti izvršila pretres porodične kuće koju koristi B.P. (25) po naredbi Višeg suda u Podgorici. Pretresom je pronađeno pvc pakovanje sa sadržajem materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana ukupne mase 44,6 grama, pvc pakovanje sa sadržajem bijele praškaste materije nepoznatog porijekla ukupne mase 30,2 grama, kao i vaga za precizno mjerenje, saopštili su iz Uprave policije.

Osim toga, pretresom kuće je u drugoj prostoriji pronađeno pvc pakovanje sa sadržajem materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana ukupne mase 1,8 grama, kao i sedam komada tableta ksalola.

U službenim prostorijama Odjeljenja bezbjednosti Podgorica prikupljeno je obavještenje od B.P., te je sa događajem upoznat tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici po čijem je nalogu protiv B.P. podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Osim toga, podgorička policija je kontrolisala jedno maloljetno i jedno punoljetno lice u ulici Aerodromskoj. Kod maloljetnika starog 16 godina pronađena su dva pvc pakovanja sa sadržajem opojne droge marihuana, dok su kod U.R. (23) pronađena tri pvc pakovanja sa sadržajem iste opojne droge.

Sprovedena je kriminalistička obrada te je sa događajem upoznat tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici po čijem je nalogu U.R. lišen slobode zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, piše u saopštenju iz Uprave policije.