Poliicija u Šavniku podnijela je krivičnu prijavu protiv R.P. (43) i N.P (54), oba iz Kolašina, zbog sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.
“Policijski službenici Stanice policije Šavnik su na dijelu regionalnog puta Šavnik – Kolašin u mjestu Krnja jela, kontrolisali putničko motorno vozilo “VW Sharan“ kojim je upravljao N.P. dok se na mjestu suvozača nalazio R.P. Pregledom vozila, policijski službenici su pronašli dvije lovačke puške i tri komada municije za lovačku pušku, a koji predmeti su se nalazili u ilegalnom posjedu kod navedenih lica”, navodi se u saopštenju Uprave policije.
Dodaje se da su pripadnici policije u Šavniku na dijelu magistralnog puta Šavnik – Žabljak kontrolisali vozača i vozilo “Golf V” kojim je upravljao M.Đ. (55) iz Podgorice.
“Kontrolom ovoglica pronađen pištolj marke „Zastava Arms“ kalibra 9 mm Para, sa dva okvira i 14 komada municije, kao i oružni list za držanje oružja. Tužilac koji je obaviješten o događaju kvalifikovao je krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i protiv M.Đ. će biti podnijeta krivična prijava u redovnom postupku”, piše u saopštenju.
Izvor: Vijesti