Mladi Berana Počinje rad na izradi strateškog plana za Berane

Predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić razriješio je funkcije potpredsjednika opštine Dragutina Joksimovića zbog skorašnjih dogadjaja u vezi sa blokadom žiro računa opštine, piše portal Radio Berane.

Joksimović je zajedno sa svojom braćom blokiranjem žiro računa opštine naplatio 70 600 eura na ime naknade za ekspropisano zemljište za izgradnju zaobilaznice u Beranama.

U obrazloženju za razrješenje navedeno je da je zbog toga došlo do zastoja finansijskog funcionisanja lokalane uprave, čime je nanijeta šteta brojnim korisnicima budžeta, ugledu opštine, ali i funkciji koju obavlja potpredsjednik Joksimović.

Joksimović je na konferenciji koju je održao u svojoj kancelariji kazao da je opština bila upoznata sa zahtjevom za prinudnu naplatu i da je bilo 38 dana vremena da se napravi dogovor. On je kazao da je ovom odlukom o njegovoj smjeni predsjednik opštine odlučivanje o sudbini koalicije „Zdravo Berane“ prepustio DPS-u.

Predsjednik opštine Šćekić novinarima je rekao da će od Vrhovnog državnog tužilaštva zatražiti da se preispita kako su vještaci predmetno zemljište procijenili pet hiljada po aru, a da su sve susjedne parcele ekspropisane po cijeni od 800 eura po aru.

„ Na kraju potpredsjednik Joksimović je bio ako ništa u moralnoj i profesionalnoj obavezi da sačeka ishod revizije sudskog postupka prije nego da izvršiteljima nalog za prinudnu naplatu. Državni organi moraju uraditi nešto na zaštiti državnog i opštinskog interesa“ kazao je Šćekić.