Ukoliko imate od 17 do 30 godina i želte da unaprijedite svoje vještine i znanje u sektoru poljoprivrede i brže dođete do zaposlenja, imate priliku da se prijavite za program obuke u okviru projekta “Podrška mladima u sektoru poljoprivrede – Proagro”.

Program se sastoji iz dvije dvodnevne obuke koje će se održati u Beranama. Nakon obuka, šest polaznika/ca će biti odabrani za program mentorske podrške koja će se realizovati u periodu od mjesec dana. Svi polaznici mentorske obuke će imati mogućnost da predstave svoje biznis ideje na okruglom stolu, a najbolje tri ideje će biti nagrađene vrijednim nagradama u vidu poljoprivredne opreme. Program obuka je besplatan.

Program obuka:

1. Obuka – agrobiznis

2. Obuka – ljekobilje i šumski plodovi

Mogu se prijaviti građani/ke Berana i Andrijevice od 17 do 30 godina. Prvenstvo imaju mladi koji nijesu zaposleni i zainteresovani su za poljoprivredu. Da bismo vas bolje upoznali, nakon što primimo vaše prijave organizatori obuke pozvaće vas na kratki intervju.

Pošaljite e- mail sa naslovom „Prijava za program obuka – Proagro“, na ceicgnvo@gmail.com

E mail treba da sadrži sljedeće informacije: Ime i prezime; Pol, Godine starosti; Kontakt telefon; Stručna sprema/završena škola; Poslovni status: zaposlen/nezaposlen; Mjesto stanovanja; Zašto želiš da učestvuješ u programu.

Važni datumi:

Poziv otvoren: 12 – 31. oktobar 2023.

Intervjui: Početak novembra 2023.

Program obuka: Decembar 2023 – Februar 2024