mladi beranaPred komisijom pala 4 studenta

Od 19 studenata koji su ispit polagali pred komisijom, nakon što su se žalili na rad profesora Ranka Mujovića, ispit je položilo njih 15, pišu Dnevne novine.
Studenti treće godine Fakulteta političkih nauka FPN, koji su se žalili na rad profesora Međunarodnog javnog prava Ranka Mujovića, juče su odgovarali pred komisijom i gotovo svi su položili ispit, prenose Dnevne novine.

 

Pred komisiju koju su činili dekan fakulteta Saša Knežević, prof. Boris Vukićević i dr Vesna Simović-Zvicer pojavilo je 19 studenata od 25, koliko je tražilo izuzeće prof. Mujovića.

Predmet Međunarodno javno pravo na FNP, inače, predaje prof. dr Ivana Jelić, koja je odsutna, pa je uprava fakulteta angažovala Mujovića, inače profesora Pravnog fakulteta.

Mujović je, s druge strane, kazao da im vjerovatno nije odgovarao njegov visok kriterijum pri ispitivanju. Takođe, kako je naglasio, većina studenata koji nijesu položili, nijesu dolazili na predavanja, niti su bili aktivni te da je šokiran činom studenata.

“Prosto ne mogu da shvatim odakle sad tih 25 studenata”, dodao je profesor Mujović.

Lista sa rezultatima ispita će biti poznata danas, nakon čega će komisija odlučiti da li će predlog za pokretanje postupka zbog slučaja prof. Mujovića uputiti Sudu časti.