Mladi Berana Počinje rad na izradi strateškog plana za Berane

Povodom pokretanja postupka za razrješenje potpredsjednika Opštine, Dragutina Joksimovića danas se oglasio Biro za odnose sa javnošću Opštine Berane, prenosi Espona.

Predsjednik Šćekić apeluje na državne organe da aktivnije reaguju u zaštiti državne i opštinske imovine i podsjeća da su, zbog građana koji su im povjerili mandate i budućih generacija, u obavezi da rade isključivo u javnom interesu, a ne ličnom, zaključuje se u saopštenju Biroa za odnose sa javnošću Opštine Berane.

Potpredsjednik je kao član užeg Kolegijuma bio u cijelosti upoznat sa finansijskim stanjem i naslijeđenim problemima, te da će blokada proizvesti negativne posljedice i redovno servisiranje obaveza opštine prema zaposlenima, građanima, mjesnim zajednicama, sportskim klubovima i ostalim korisnicima budžeta. Blokadom je nanijeta šteta ugledu Opštine, kao i funkciji koju potpredsjednik obavlja.

Potpredsjednik Joksimović je imao obavezu da rukovodstvo obavijesti blagovremeno obavijesti o namjeri blokade žiro računa, kako bi se napravio plan isplate koji ne bi ugrozio realizaciju budžeta Opštine Berane, a takođe je bio je bio u moralnoj i profesionalnoj obavezi da sačeka ishod revizije sudskog postupka prije nego da izvršiteljima nalog za prinudnu naplatu.

Opština Berane je uložila reviziju Vrhovnom sudu zbog visine presuđenog iznosa, s obzirom da je vještačenjem utvrđena vrijednost eksprorpisanog zemljišta na 5.000€ po aru, dok je maksimalna isplaćena cijena zemljišta u sličnim slučajevima u neposrednoj blizini predmetnog zemljišta bila 860€ po aru.