Prema trenutno raspoloživim informacijama, nema crnogorskih državljana među stradalima i povrijeđenima u Izraelu. Krizni tim Ministarstva vanjskih poslova u stalnom je kontaktu sa Konzulatom na čelu sa počasnim konzulom u Tel Avivu, kao i sa državljanima koji su ostali u Izraelu nakon realizacije evakuacionog leta, saopšteno je iz tog resora. Za sada se javilo 19 državljana, od čega je 17 izrazilo želju da se vrati u Crnu Goru. Među njima su i oni koji su odustali od povratka evakuacionim letom 10.10.2023. Imajući u vidu da se nalaze u različitim krajevima Izraela, krizni tim im pomaže u pronalaženju najsigurnijeg načina da se vrate. “Važno je napomenuti da vazdušni prostor nije zatvoren i da sa aerodroma u Tel Avivu i dalje funkcionišu komercijalni letovi prema više destinacija, o čemu informišemo sve državljane koji nam se javljaju putem dežurnih kontakata. Imajući u vidu da za pojedine letove nije jednostavno naći kartu zbog velikog interesovanja, MVP pruža pomoć i logističku podršku u obezbjeđivanju mjesta na postojećim letovima”, saopšteno je iz MVP-a. Kako navode, za sjutra se očekuje dolazak troje državljana komercijalnim letovima, uz asistenciju u pronalaženju adekvatne konekcije od strane MVP i Konzulata na čelu sa počasnim konzulom. “Istovremeno, Ministarstvo vanjskih poslova je u kontaktu sa državama regiona, kao i ostalim partnerskim zemljama, kako bi se, ukoliko neka od tih zemalja bude realizovala evakuacioni let, pridružio i određeni broj državljana Crne Gore, po istom principu kako je to uradila Crna Gora prilikom realizacije svog evakuacionog leta. Takođe, dvoje državljana koji su se nalazili na jugu, kopnenim putem je danas napustilo Izrael, pridružujući se grupi državljana Sjeverne Makedonije”, navodi se u saopštenju. Ističu da je, u cilju sprečavanja širenja dezinformacija, veoma je važno da se naši državljani za sve informacije obraćaju direktno kriznom timu MVP-a putem javno dostupnih kontakata. Izvor: Dan

Oct 12, 2023
Prema trenutno raspoloživim informacijama, nema crnogorskih državljana među stradalima i povrijeđenima u Izraelu. Krizni tim Ministarstva vanjskih poslova u stalnom je kontaktu sa Konzulatom na čelu sa počasnim konzulom u Tel Avivu, kao i sa državljanima koji su ostali u Izraelu nakon realizacije evakuacionog leta, saopšteno je iz tog resora.
Za sada se javilo 19 državljana, od čega je 17 izrazilo želju da se vrati u Crnu Goru. Među njima su i oni koji su odustali od povratka evakuacionim letom 10.10.2023. Imajući u vidu da se nalaze u različitim krajevima Izraela, krizni tim im pomaže u pronalaženju najsigurnijeg načina da se vrate.
“Važno je napomenuti da vazdušni prostor nije zatvoren i da sa aerodroma u Tel Avivu i dalje funkcionišu komercijalni letovi prema više destinacija, o čemu informišemo sve državljane koji nam se javljaju putem dežurnih kontakata. Imajući u vidu da za pojedine letove nije jednostavno naći kartu zbog velikog interesovanja, MVP pruža pomoć i logističku podršku u obezbjeđivanju mjesta na postojećim letovima”, saopšteno je iz MVP-a.
Kako navode, za sjutra se očekuje dolazak troje državljana komercijalnim letovima, uz asistenciju u pronalaženju adekvatne konekcije od strane MVP i Konzulata na čelu sa počasnim konzulom.
“Istovremeno, Ministarstvo vanjskih poslova je u kontaktu sa državama regiona, kao i ostalim partnerskim zemljama, kako bi se, ukoliko neka od tih zemalja bude realizovala evakuacioni let, pridružio i određeni broj državljana Crne Gore, po istom principu kako je to uradila Crna Gora prilikom realizacije svog evakuacionog leta. Takođe, dvoje državljana koji su se nalazili na jugu, kopnenim putem je danas napustilo Izrael, pridružujući se grupi državljana Sjeverne Makedonije”, navodi se u saopštenju.
Ističu da je, u cilju sprečavanja širenja dezinformacija, veoma je važno da se naši državljani za sve informacije obraćaju direktno kriznom timu MVP-a putem javno dostupnih kontakata.
Izvor: Dan