Beranac Komnen Vujadinović, jedan od najeminentnijih sportskih i društveno političkih radnika iz našeg grada, preminuo je u 92. godini života.

U svom bogatom radnom vijeku, koji je trajao skoro 70 godina, Komnen je obilježio sportski, kulturni i društveno- politički život ne samo u Beranama nego i u Crnoj Gori.

Komnen Vujadinović je rođen 1925. godine u Podgorici, a osnovnu i srednju školu završio je u Beranama gdje se kasnije zaposlio u bankarskom sektoru u kojem je obavljao niz dužnosti sve do funkcije direktora.

Komnen potiče iz poznate sportske porodice Vujadinović . On se od radne mladosti zanimao za sport, oprobao se u mnogim sportskim disciplinama, a posebno je bio privržen fudbalu.

Jedan je od utemeljivača fudbalskih klubova na području Polimlja, kao što su FK „Napredak“ i „ Berane“ .

Takođe, Vujadinović je bio dugogodišnji predsjednik Skupštine FK Berane, jedan je od osnivača Sjeverne fudbalske regije , a potom i Udruženja fudbalskih klubova sjeverne regije.

U više navrata je biran za delegata Skupštine- Konferencije FSCG, a bio je i član Predsjedništva FSCG i Finansijske komisije Druge savezne fudbalske lige, kao i Finansijske komisije Fudbalskog saveza Jugoslavije.

Dobitnik je brojnih priznanja, među kojima su priznanja za Zaslužnog sportskog radnika Sjeverne fudbalske regije, Fudbalskog saveza Crne Gore i Fudbalskog saveza Jugoslavije.

Za ukupan doprinos razvoju sporta, dobitnik je Priznanja „Zaslužnog sportskog radnika“, a od strane Opština Berane dobio je Plaketu za doprinos razvoju beranskog sporta.

Vujadinović potpisuje monografije više fudbalskih klubova sa sjevera Crne Gore, a kao kapitalne knjige vezane za sport smatraju se „Monografija FK Berane 1920- 1995.godine“ i Monografija „FK Berane“ povodom 90. godina postojanja kluba.

Vujadinović je poslednju knjigu pod naslovom „Berane moj grad- Monografija 1912 – 2012.“ izdao 2015. godine , čime je zaokružio bogati radni vijek.