Suzana Pribilović

Suzana Pribilović, ministarka javne uprave, nadležna za nadzor rada Uprave za inspekcijske poslove, pozvala je građane, poslodavce i prodavce da poštuju sve mjere za suzbijanje širenja korona virusa, kao što su i do sada, i poručila da kažnjavanje nikome nije cilj. Ona je danas sa direktorom Uprave za inspekcijske poslove, Alijom Košutom i saradnicima, obišla je danas nekoliko tržnica i trgovačkih marketa kako bi se uvjerila da se poštuju mjere sprečavanja širenja korona virusa.

Pribilović je posebno zahvalila zaposlenima u marketima i tržnicama na njihovoj posvećenosti i anagažovanosti u prethodnom periodu.
”S obzirom da je Ministarstvo javne uprave zaduženo za nadzor koordinisanog rada Uprave za inspekcijske poslove, nakon održanog sastanka sa direktorom i predstavnicima Uprave, dogovorili smo se da danas obiđemo određene tržnice i trgovačke centre, kako bismo izvršili kontrolu i nadzor primjene mjera i naredbi Vlade Crne Gore”, saopštila je Pribilović.
Ona je kazala da u ovom trenutku još uvijek postoji opasnost od virusa, istakla važnost poštovanja mjera, prvenstveno nošenja maski i držanja distance u zatvorenim prostorima, jer je će “jedino takav naš odnos i takvo naše ponašanje omogućiti da se i u narednom periodu, na isti način kao i do sada, borimo sa ovom epidemijom, da ostanemo zdravi kako mi, tako i članovi naše porodice i naši prijatelji”.
“Uprava za inspekcijske poslove je do sada dala veliki doprinos i njen rad je bio značajan u prehodnom periodu. Upravo iz tog razloga sam i sama danas sa njima na terenu, kako bih dala dodatni podsticaj kako poslodavcima, tako zaposlenima, a i samim građanima da istrajemo u poštovanju mjera”, ocijenila je Pribilović.
“Znam da nije prijatno nijednom poslodavcu, ni prodavcu da zabrani građaninu ulazak u objekat jer nema masku i upozori da mora držati distancu, ali isto tako sam mišljenja da kada to saopštimo na lijep način, da će svaki građanin to razumjeti. Isto tako znam da je nama sa ovih prostora teško da držimo distancu, da se ne zagrlimo i ne rukujemo kada se sretnemo, ali treba da shvatimo da je sve to u našem interesu’’, izjavila je ministarka.
Ona je kazala da cilj ovog obilaska nije kažnjavanje, već preventivno djelovanje kako bi, u slučaju zapaženog nepostupanja po mjerama, upozorili da se iste poštuju.
“Ukoliko ubuduće dođe do nekog drastičnijeg kršenja mjera, Uprava za inspekcijske poslove će to sankcionisati, iako to nije cilj ni nama, ni Vladi Crne Gore, niti bilo kome u ovoj državi. Iz tog razloga još jednom pozivam građane, poslodavce i zaposlene da izrečene mjere poštuju kako bismo iz ovoga izašli kao pobjednici. Imajući u vidu vrijeme iza nas i ono što smo pokazali, nijednog trenutka nemam sumnju da ćemo u tome i uspjeti”, zaključila je Pribilović.
loading…