Zbog prekida rada Portala eUprave, koji je uzrokovan hakerskim napadima na informacioni sistem Crne Gore, korisnici Programa za stručno osposobljavanje još nijesu primili avgustovsku naknadu, saopšteno je Portalu RTCG iz Ministarstva prosvjete.

,,Za funkcionisanje Portala eUprave nadležno je Ministarstvo javne uprave koje radi na uspostavljanju sistema kako bi se u što kraćem roku isplatile naknade korisnicima, te kako bi nesmetano mogao otpočeti novi ciklus Programa stručnog osposobljavanja”, navode iz Ministarstva.
Pored Ministarstva prosvjete, u relaizaciju Programa uključeni su i Ministarstvo javne uprave, Uprava za ljudske resurse i Zavod za zapošljavanje Crne Gore.
,,Program stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem, u skladu sa Zakonom i podzakonskim aktima, realizuje se isključivo elektronskim putem. Vlada Crne Gore je na sjednici 15. septembra 2022. godine odložila početak realizacije Programa za 2022/2023. godinu do trenutka uspostavljanja bezbjednog informatičkog okruženja, kako bi prijave poslodavaca i korisnika na Program mogle da se odvijaju nesmetano i bezbjedno”, dodaju iz resora Miomira Vojinovića.
Izvor: rtcg.me