Nevladina organizacija (NVO) Omladinski klub Berane i Opština Berane pozivaju sve mlade ljude od 16. do 22. godine sa sjevera Crne Gore, iz opština Bijelo Polje, Rožaje, Plav, Petnjica, Mojkovac, Pjevlja i Berane, da se prijave za učešće na projektu “Meet The Leader“.

Projekat će trajati od trećeg do šestog marta, a svi zainteresovani će imati priliku da slušaju predavače iz oblasti aktivizma, volonterstva i liderstva. Učesnici će tokom projekta aktivno učestvovati u radionicama, kako bi unaprijedili znanje, stekli nove vještine i vratili se motivisani u svoje opštine sa ciljem da se ovakav projekat organizuje kod njih i pokrene aktivizam mladih na sjeveru. kada je u pitanju doprinos zajednici i donošenje odluka, prenosi portal espona.me.

Problem koji žele da riješe jeste pasivnost mladih, kao i pružanje novih mogućnosti kako mladi ne bi više napuštali opštine na sjeveru Crne Gore i smatrali da sjever nema šta da ponudi, piše u saopštenju Biroa za odnose sa javnošću Opštine Berane.

Prijavnu formu mogu pronaći na Fejsbuk stranici Omladinskog kluba Berane, kao i na sajtu opštine Berane i na linku u okviru saopšenja. Rok za prijavu je 22. februar, a izabrani kandidati će biti kontaktirani do 25.februara.

Za učesnike koji dolaze iz drugih opština, biće obezbijeđen smještaj, kao i refundacija putnih troškova.
Svi koji budu odabrani za učešće, a imaju manje od 18. godina, treba da donesu pisano odobrenje potpisano od strane roditelja/staratelja.