Crnogorski paraolimpijac Filip Radović i Francuz Mateo Bohas pobjednici su stonoteniskog Open turnira u Laškom. Oni su danas u finalu pobijedili Špance Ruiza Rejesa i Horhea Kartonu 2:1.
Crnogorsko-francuski takmičenje u grupi završio je sa maksimalnim učinkom, pobjedama protiv Holanđana Basa Hergelinka i Martinsa Fereire 2:0, Španaca Ruiza Rejesa i Horhea Kardone 2:1 i Ukrajinaca Serhija Bojka i Leva Katsa, piše RTCG.

U meču za finale Radović i Bohas bili su bolji od Brazilca Klaudija Masada i Tajlanđanina Bun Pot Silaponga 2:0.
Radović je u Laškom nastupao i u pojedinačnoj kokurenciji i nastup završio u četvrtfiinalu.
Njegov trener, Nikolaj Lupulesku, kazao je da je Radović odigrao odlican turnir.

“Radović je tokom nastupa u pojedinačnoj konkurenciji pobijedio Hergelinka, 12. igrača svijeta, a tokom ekipnog dijela turnira sedmog na svijetu, Španca Rejesa, uz osvojeno prvo mjesto u ekipnom dijelu, sigurno će značiti novi napredak na svjetskoj PTT listi. Krajem maja Radovića očekuje nastup za reprezentaciju Crne Gore na Igrama malih zemalja u San Marinu, a već sredinom juna paraolimpijski turnir iz serije koeficijenta 40 u njemačkom Bajerutu”, kazao je Lupulesku.

On je naglasio da je cilj maksimalna forma za Evropsko prvenstvo i ulazak u top deset igrača svijeta u Filipovoj kategoriji do kraja.

“To bi značilo plasman na Svjetsko prvenstvo koje nas očekuje u 2018. godini”, kazao je Lupulesku.