Jelena KrstićBerancu Muhamedu Ramusoviću presuda u ponedjeljak

Muhamedu Ramusoviću, optuženom da je prtukao Beranku Jelenu Krstić, produžen je pritvor do dalje odluke suda, a potom je odbijena i žalba njegovog branioca na tu odluku, piše Fos Media.

Njemu će se suditi za krivično djelo nasilničko ponašanje u sticaju sa krivičnim djelom teška tjelesna povreda.

Sumnja se da je okrivljeni Ramusović 29. oktobra ispred prostorija gradskog stadiona u Beranama prišao Krstićkoj, uhvatio je za lijevu ruku, uzeo joj telefon i bacio ga, a potom joj se obratio sledećim riječima:

“Radiš li ti ovdje, došla si iz Nikšića da radiš u opštinu Berane?”

Nakon toga ju je pesnicom udario u predjelu usana, a potom joj je zadao još nekoliko udaraca u predjelu glave i vrata, nakon čega joj je kazao:

“Ja ću tebe da proćeram odavde smrdo mala Nikšićka!”

Ramusović je ranije osuđivan četiri puta, između ostalog za nasilničko ponašanje i nanošenje teških tjelesnih povreda, pa postoji bojazan da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo.

Njemu isprva nije određen pritvor, već tek nakon apela grupe ženskih NVO na čelu sa Centrom za ženska prava upućenom v.d. vrhovnog državnog tužioca Ivici Stankoviću, koji je dao nalog rukovodiocu Višeg državnog tužilaštva u Bijelom Polju Mirku Bulatoviću da preispita postupanje tužiteljke Gorice Golubović.

Krstić se kasnije žalila i da je Golubović savjetovala da oprosti napadaču, kao i da demantuje izjave date medijima, ali je Bulatović po Stankovićevom nalogu utvrdio da nema dokaza za takve tvrdnje.

loading…