Roditelji se plaše biciklista u centru gradaRoditelji se plaše biciklista u centru grada

Glavna ulica u Beranama u ljetnjim večernjim časovima vrvi od ljudi i djece različitih godina koji prijatne poslepodnevne trenutke koriste za šetnju i relaksaciju. Međutim, većina građana, posebno roditelja je saglasna da zbog sve većeg broja biciklista, koji voze centrom, nisu spokojni da malu djecu izvedu sa sobom.

Djeca i omladina u sve većem broju koriste glavnu ulicu kao biciklističku stazu. U razgovoru sa građanima oni su nam rekli svoje mišljenje.

“U večernjim časovima volim da izvedem djecu na kokice. Prošetamo par krugova, kako se to kod nas popularno kaže, uzmemo kokice, a djeca vole da trčkaraju oko mene. Međutim, u zadnjem periodu sve je veći broj djece koja tuda vozi bicikla. U vožnji se zanesu i nekoliko puta umalo da udare u nas. Mislim da je zaista bespotrebno pored obilaznice, piste i drugih mjesta voziti bicikl u masi ljudi“, rekla je zabrinuta Marija.

To nije jedini slučaj i dosta roditelja dijeli to mišljenje.

“Apelujem na omladinu pa i roditelje da skrenu pažnju svojoj djeci. Svi mi volimo da prošetamo, uzmemo neke grickalice i sa svojom djecom iskoristimo svežije posle podnevne časove-. Nemam ništa protiv biciklista ali mogu na toliko drugih mjesta da voze. Evo uveliko traju radovi na ulicama pa neka im naprave dobru biciklističku stazu ako im već ne odgovara zaobilaznica i pista“, rekla je Ana.

Biciklisti nisu željeli da nam kažu zašto se baš odlučuju na vožnju po centru, nadamo se da će odgovorni uslišiti molbe građana.