Saobraćaj se odvija po pretežno suvim kolovozima, a vozačima se savjetuje da voze sporije i opreznije na područjima na kojima su kolovozi mokri dok se dodatna pažnja preporučuje u klisurama i usjecima zbog mogućih sitnijih odrona.

Iz Auto-moto saveza apeluju vozačima da na put ne kreću bez zimske opreme koja je zakonski obavezna za sve kategorije vozila do 31. marta. Na putevima na kojima su u toku radovi izmijenjen je režim vožnje pa su neophodni dodatna pažnja i strpljenje.

Zbog izvođenja minerskih radova na stopi mosta Moračica auto puta Bar – Boljare na prvoj sekciji Smokovac – Uvač – Mateševo do 30. aprila odobrava se obustava saobraćaja za sve vrste vozila u trajanju od 30 minuta u periodu od osam do deset i od 12 do 14 časova.

Do prvog juna, zbog rekonstrukcije magistralnog puta M-6 Ilino brdo – Vilusi doći će do totalne obustave saobraćaja u terminima od devet do 11 časova i od 13 do 15 časova. Van ovih termina saobraćaj se obavlja jednom trakom naizmjenično.

Na magistralnom putu M-2.3 Podgorica – Cetinje do devetog aprila zatvoren je za saobraćaj za sve vrste vozila zbog radova na tunelu Mekavac.

Saobraćaj za putnička vozila, kombi vozila, kamione nosivosti do 7.5 tona i autobuse do 35 sjedišta će se obavljati lokalnim putem u dužini od 3.5 kilometara naizmjenično i biće regulisan semaforskom signalizacijom.

Teška teretna vozila, kamioni preko 7.5 tona i autobusi preko 35 sjedišta mogu koristiti alternativne putne pravce.

Privremeno se do 27. marta zbog rekonstrukcije magistralnog puta Podgorica – Cetinje lokalitet Kruševo Ždrijelo – kružni tok Cetinje odobrava totalna obustava saobraćaja za sve vrste vozila. Saobraćaj za putnička vozila, kombi vozila, kamione nosivosti do 7,5 tona i autobuse do 35 sjedišta odvijat će se lokalnim putem Kruševo Ždrijelo – eko pumpa Cetinje naizmjenično.

Do završetka radova na rekonstrukciji magistralnog puta M-2.3 dionica Cetinje – Budva, dionica Brajići-Lapčići odobrava se totalna obustava saobraćaja za sve vrste vozila u terminima od 09.10 do 11.10 i od 14.10 do 15.40 časova. Mimo ovih termina saobraćaj se obavlja jednom trakom naizmjenično i regulisan je semaforskom signalizacijom.

Do prvog aprila, zbog rekonstrukcije magistralnog puta M-2.3 dionica Cetinje – Budva, lokalitet kružni tok Cetinje – treća traka “Obzovica”, odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, kao i totalna obustava saobraćaja u terminima od 08:50 do 10:50 i od 13:50-15:20 sati.
Van ovih termina saobraćaj se obavlja jednom trakom naizmjenično i regulisan je semaforskom signalizacijom.

Do završetka radova na rekonstrukciji magistralnog puta M-2.3 Cetinje – Budva, dionica Košljun – Zavala, doći će do totalne obustave saobraćaja za sve vrste vozila od 09.30 do 11.10 i od 14.30 do 15.40 časova.

Na regionalnom putu R-1 dionica Cetinje – Njeguši promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, a obustave saobraćaja za sve vrste vozila, izuzev nedjeljom su u terminima od osam do deset i od 14 do 16 sati.

Na magistralnom putu M-18 Danilovgrad – Podgorica do 31. marta će zbog obavljanja geotehničkih istraživanja na mjestima izvođenja radova saobraćaj će se obavljati naizmjenično.

Do prvog juna u intervalu od 08.30 do 17.30 časova na magistralnom putu M-18 dionica Šćepan polje – Plužine zbog obavljanja geotehničkih istražnih radova doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvođenja radova.

Za vrijeme sniježnih padavina zabranjen je saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere na dionicama preko planinskih prevoja u skladu sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom.

Saobraćaj je na putevima van gradskih sredina umjerenog intenziteta.