migracije djaka sa sjeveramigracije djaka sa sjevera

Sindikat prosvjete najavio je da bi štrajk prosvjetnih radnika mogao da počne 19. februara, ali i dalje ne odbacuju mogućnost pregovora – delegirali su članove tima koji bi trebalo da sa predstavnicima Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija pregovara o izmjenama Granskog kolektivnog ugovora (GKU).

U ime prosvjetara pregovaraće predsjednik Sindikata Radomir Božović i potpredsjednici Glavnog odbora te radničke asocijacije Slavka Bošković i Jovan Drašković.

Članovi Glavnog odbora Sindikata prosvjete ranije juče su predali oko 40 zahtjeva Agenciji za mirno rješavanje sporova, a od poslodavca traže nadoknadu, odnosno poštovanje Granskog kolektivnog ugovora po kom treba zarada da im bude uvećana deset odsto bruto.

Očekuju izjašnjenje Agencije za mjesec dana, a planiraju da pokrenu tužbe ako ne bude odluka u njihovu korist.

Božović je, odgovarajući na pitanje novinara “Vijesti” ispred Agencije, kazao da će povući zahtjeve ako u međuvremenu bude postignut dogovor.

“Ako se dogovorimo, povlačimo istog trena. Ne bi bilo mudro da nam neko kaže da povučemo, a mi sjutra pregovaramo. Nemamo ništa konkretno, niti jasno i precizno. Može da se povuče istog trena kad postignemo kompromis u pregovorima”, kazao je Božović.

Izvor: Vijesti