Ministarstvo finansija i socijalnog staranja

Centrima za socijalni rad (CSR), za dvije sedmice prijavljivanja bivših korisnica naknada po osnovu rođenja troje ili više djece, dostavljena su ukupno 3.974 zahtjeva, saopšteno je iz Ministarstva finansija i socijalnog staranja.

Iz tog resora su kazali da su podaci objedinjeni zaključno sa petkom, i da je danas počela treća sedmica dostavljanja zahtjeva.

Iz Ministarstva su rekli da je najviše zahtjeva dostavljeno CSR Bijelo Polje – 701.
Kako su naveli, CSR za Glavni grad, opštinu u okviru Glavnog grada Golubovci i opštinu Tuzi dostavljeno je 667 zahtjeva, Centru za opštine Nikšić, Plužine i Šavnik 543, a za Rožaje 430.
“CSR za opštine Mojkovac i Kolašin predata su 282 zahtjeva, centrima za Berane, Andrijevicu i Petnjicu 263, za opštine Pljevlja i Žabljak 245, dok je danilovgradskom dostavljeno 219 zahtjeva”, kaže se u saopštenju.
Iz Ministarstva su naveli da je CSR za opštine Bar i Ulcinj dobio 210 zahtjeva, za Plav i Gusinje 120, Cetinje 119, Herceg Novi 91, a za Tivat, Budvu i Kotor 84.
Iz tog resora su podsjetili da je 9. mart posljednji dan za dostavljanje zahtjeva, u skladu sa Zakonom o obeštećenju bivših korisnica naknada po osnovu rođenja troje ili više djece.
“Tim zakonom se uređuju uslovi i otklanjaju posljedice nastale ukidanjem zakonskog prava na doživotnu naknadu po osnovu rođenja troje ili više djece”, navodi se u saopštenju.
Izvor: Radio Berane